StoryEditor
OstaloOTOK sunca

For run For fun: Kiralyfi i Szabo pobjednici 7. hvarskog polumaratona

25. kolovoza 2017. - 14:38
4. Hvarski polumaraton (Teo Bratanic).JPG

Na otoku Hvaru održan je još jedan Hvarski polumaraton, koji se trči od Staroga Grada (Ploča) do Hvara (Pjaca) - 21.04 kilometara. Bilo je to 7. izdanje ovog sve popularnijeg natjecanja što ga organizira SD Hvar Marathon, svake godine prethodi onom velikom plivačkom Maratonu Faros, a u muškoj konkurenciji pobjednik utrke je Englez Kiralyfi Dominic (AC Hercules Wimbeldon, London) s respektabilnim vremenom 1.17.38, dok su za njim kroz cilj prošli naši domaći trkači Robert Radojković i Dejan Patrčević.

U ženskoj konkurenciji prošlogodišnja pobjednica, mađaraska trkačica Szabo Tunde, nije dozvolila nikakvo iznenađenje, nego je opet slavila s rezultatom 1.24.31, ispred svojih stalnih suparnica Nikoline Šustić i naše olimpijke Marije Vrajić.

Inače, Hvarski polumaraton je verificiran od strane Svjetske organizacije za dugoprugaško trčanje i u kalendaru je svih svjetskih maratona, a ove godine ga je uspješno završilo čak 249 natjecatelja. U pravilu je riječ ošarenom društvu trkača rekreativaca, te vrlo iskusnih atletičara i atletičarki sa svih kontinenata.

Većina njih na nekoliko sati napušta klimatizirane hotelske sobe, prelijepe hvarske plaže, restorane i koktel barove, te kreću na savladavanje jednog od najtežih i najzanimljivijih europskih polumaratona. Uvijek ih čeka taj uspon od drevnog Farosa do Vidikovca, ali onda i nizbrdica do Hvara s visinskom razlikom od 400 metara, što je doista ozbiljan test za sve sudionike utrke.

Međutim, prekrasne vizure škoja i mirisnog mediteranskog bilja natjecateljima olakšavaju napore i ostaju im u trajnom sjećanju. Nakon utrke u gradu podno Španjole, kako i priliči, čekaju ih bogata trpeza i osvježavajuća pića većeg broja sponzora. A u ovoj prigodi manifestacija je bila upotpunjena i posve dopadljivim nastupom grupe Los Caballeros čiji je lider jedan od bržih dugoprugaških trkača u našoj zemlji.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 15:26