Sport Ostalo

priprema svjetskog prvaka

Novo priznanje: sve veće face iz svijeta boksa prepoznaju potencijal splitskog borca

priprema svjetskog prvaka

Splitski boksač Petar Milas dobio je novo veliko priznanje. Više od mjesec dana nakon što je sparirao Rusu Aleksandru Povetkinu uoči njegove borbe s Anthonyjem Joshuom, Milas je dobio poziv za dvotjedni sparing s ukrajinskim boksačem Oleksandrom Usikom koji se priprema za okršaj s Britancem Tonyjem Bellewom 10. studenoga u Manchesteru.

Meč je to u kojem tridesetjednogodišnji Usik brani naslov neospornog prvaka lakoteške kategorije (cruiserweight) protiv četiri godine starijeg Bellewa koji je neporažen pet godina. Usik je zlatni olimpijac iz Londona 2012. u teškoj kategoriji te svjetski i europski prvak, a u profesionalnoj karijeri nije poražen u dosadašnjih 15 mečeva.

Poziv splitskom teškašu iz Usikova kampa stigao je nakon što je Milas prije dva tjedna u njemačkom Traunreutu postao WBC prvak Mediterana nokautom protiv Mirka Tintora.

Sve veće face iz svijeta boksa prepoznaju potencijal splitskog borca koji bi sljedeći meč trebao imati 8. prosinca ove godine protiv još nepoznatog suparnika. Milas će u Usikovu kampu u Kijevu s trenerom Ivanom Duvančićem biti do 28. listopada.

Iz Duvančićeva tima stiže još jedna dobra vijest. Njihov borac Luka Lozo pobjedom je otvorio profesionalnu karijeru u supersrednjoj kategoriji. U uvodnom dijelu spomenute priredbe u Traunreutu tehničkim je nokautom u drugoj rundi pobijedio Jovicu Kokota (BiH), nakon čega je potpisao profesionalni ugovor s agencijom Petko’s Boxpromotion čiji je član i Milas.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo