Sport Ostalo

PREPORUČIO KAPETAN

Zvijezda svjetskog ragbija na Starom placu: Oduševila me Nadina trofejna sala

PREPORUČIO KAPETAN

Zamislite koja bi bila velika stvar da jedan svjetski nogometaš dođe u pomladak Hajduka, jer upravo toliko splitskom Ragbi klubu Nada znači posjet Justina Tipurica, reprezentativca Walesa - kazuju nam u klubu sa Starog placa.

- Imamo mladu momčad i mnogi u Tipuricu vide uzora. Ono što je Iniesta u nogometu, to je Tipuric u svjetskom ragbiju - kaže Nadin trener Ivan Rešetar, i nastavlja da je Velšanin u posjet došao na preporuku Tonća Buzova, dugogodišnjeg kapetana hrvatske ragbi reprezentacije, s kojim se upoznao na Novom Zelandu.

- Pričao mi je o klubu Nada i veličanstvenoj trofejnoj sali koju sam morao vidjeti - kaže Justin i dodaje da je tako iz susreta s Buzovom nastala jedna super priča.

- Kako se ragbi u Hrvatskoj igra samo na amaterskoj razini, ovdje mogu doći samo turistički. Prvi put sam bio prije tri godine, i to u Dubrovniku gdje sam se vjenčao s Velšankom. Na Starom placu sam pogledao trening i trofejnu salu o kojoj sam toliko toga čuo.

Ipak nije zaigrao jer, kako je rekao, na 36 stupnjeva Celzijusovih bilo mu je ipak malo prevruće.

Naglašava da ono što ga prvenstveno dovodi u ove krajeve što je, kako kaže, njegov djed koji je Hrvat, uvijek lijepo pričao o Hrvatskoj, posebno o ljepotama Splita.

- Djed je zapravo iz Konjica u Bosni, odakle je otišao prije Drugog svjetskog rata. Često je pričao kako su ga uhvatili Nijemci i bio im je ratni zarobljenik. Na kraju je završio u Walesu.

U Nadi o Tipuricu komentiraju kako se ne ponaša kao zvijezda, iako je upravo to u Walesu gdje je ragbi najpopularniji sport.

- On je kod kuće jedan od najpopularnijih žitelja i igrača. No, ragbijaši su uvijek susretljivi. Do sada smo ga gledali na televiziji, a možda ga jednog dana na terenu budemo gledali i uživo. Nema šanse da zaigramo, jer to su različite razine, on je profesionalac, a mi smo amateri. No, može nam pomoći s trenerskim savjetima i svojim vezana u svijetu ragbija - kaže Luka Bjelanović, sportski direktor Nade.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo