Sport Ostalo

IPAK JE DOMAĆIN

Počast trostrukom pobjedniku: Contador će na Vuelti nositi broj jedan

IPAK JE DOMAĆIN

Trostruki pobjednik utrke po Španjolskoj Alberto Contador nosit će broj jedan na majici na svojoj oproštajnoj Vuelti krajem mjeseca, objavili su organizatori.

Contador, koji je u ponedjeljak objavio da će ovogodišnja Vuelta biti njegova zadnja profesionalna utrka u karijeri, pokušat će stići do svog četvrtog naslova pobjednika nakon slavlja 2008., 2012. i 2014.

Broj jedan je inače rezerviran za branitelja naslova, no organizatori su odlučili prekinuti tradiciju i predati ga španjolskom vozaču momčadi Trek-Segafredo.

"To što je Alberto izabrao Španjolsku i La Vueltu za kraj karijere je velika počast za organizatore utrke", kazao je Javier Guillen, generalni dirktor utrke po Španjolskoj.

"Zahvalni smo iz sveg srca na velikodušnosti koju je uvijek pokazivao kao vozač i koju pokazuje i sada ovom odlukom. Alberto je i uvijek će biti dio biciklizma u domovini i drugdje."

Contador je jedan od šest biciklista koji je slavio na sve tri velike utrke, iako su dva od njegovih ukupno devet naslova (2010. na Tour de Franceu i 2011. na Giro d'Italia) oduzeta zbog dopinga.

La Vuelta počinje u francuskom gradu Nimesu 19. kolovoza.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo