Košarkapobjeda protiv cibone

Tricom odlučio derbi na Gripama, a erupciju emocija koja je uslijedila teško je opisati: 'Izbacili smo svu frustraciju'

Piše Vedran Babić
6. prosinac 2018. - 09:03
rgx time: 2.8848648071289E-5

Pobjeda Splita nad Cibonom ostat će upamćena ne samo po sjajnoj igri Michaela Cobbinsa, već i po pobjedničkoj trici Pavla Marčinkovića i potom burnoj proslavi koju je upravo on započeo.

Dakle, četiri sekunde prije isteka vremena Zadranin je pogodio tricu za konačnih 70:67, a kad je preostalo vrijeme iscurilo bacio se na parket gdje je već bio njegov suigrač Mauro Veljačić i izgrlio ga od radosti.

- Bilo mi je neopisivo drago zbog Maura jer već mjesec dana igra s ozljedom. Kad se bacio po loptu i uzeo je, pao mi je kamen sa srca! – govori nam Marčinković koji prije tog odlučujućeg šuta nije osjećao pritisak.

- Dogovor je bio da Mauro pokuša nešto iskreirati s „pickom“, a onda je lopta došla do mene. Nisam je očekivao. Uzeo sam šut, možda malo i prerano, ali kad uđe onda je sve super! Imali smo produžetke u džepu tako da šut i nije bio toliko težak. Teži je bio Kedžin protiv Zadra jer smo tada bili u minusu.

Erupcija emocija

Erupciju emocija koja je uslijedila nakon što se posljednji put oglasila sirena teško je opisati.

- Te emocije su slika prethodnih par tjedana i poraza od Zadra i Lovćena. Ovaj nam je trijumf došao kao olakšanje jer smo nakon četiri uzastopna poraza zaboravili osjećaj pobjede. Ovaj je put, srećom, utakmica otišla na našu stranu.

Ozljede prvo Morrisa, pa potom i Veljačića, značile su da će ostatak momčadi, oni koji su zdravi, morati još više zasukati rukave. Među njima je i Marčinković kojemu se postepeno povećavala minutaža.

Kako je jednom prilikom i rekao, on kao jedan od iskusnijih (29 mu je godina) mora preuzimati sve više odgovornosti. To i radi. Zabija, asistira, skače, blokira... Obrambeno važan igrač, ali sve više i napadački.

Trijumf nad Cibonom proslavio je – igrajući PlayStation.

- Najviše volim igrice s nekom dubljom tematikom, poput „Uncharted“ ili „God of War“. Sportske ne dolaze u obzir, imam dovoljno sporta cijeli dan!

No vremena za uživanje u pobjedi protiv Cibone nema previše. Večeras „žuti“ gostuju u Mostaru kod Zrinjskog u 10. kolu Druge ABA lige (20 sati).

- Ta bi nam pobjeda mnogo značila da se vratimo u ugodnu poziciju pri vrhu ljestvice. Razlike su male, a Zrinjski je momčad koja rezultatom ne ispunjava svoj potencijal – smatra Marčinković.

#KK SPLIT#PAVLE MARčINKOVIć