StoryEditor
Košarkapočela sezona

Spremaju se za obranu duple krune: košarkaši Zadra počeli s radom, a u SAD-u ‘love’ još jednog kapitalca

9. kolovoza 2021. - 19:28

Košarkaši Zadra krenuli su s pripremama upravo onako kako je najavio i zamislio novi trener Ivan Perinčić. Istina, na prvom okupljanju se nisu pojavili svi igrači, međutim, imaju valjane ispričnice.

- Meni je drago što su momci došli odlično raspoloženi, očito željni ponovnog života pod obručima. Imamo i novih lica, stigli su Uroš Luković i Dario Drežnjak, priključili smo i naše mlade igrače. Istina, Duje Brala i Krševan Klarica će s nama biti od utorka, ali su unutra Tomislav Mihael Buljan i Filip Paponja. Uglavnom, kao što to obično biva prvi dan je zapravo onaj dijagnostički u kojem naš kondicijski trener Mario Mandir odradi “snimanje” svakog pojedinca kako bi spremni krenuli u rad. Zapravo, do kraja tjedna će otprilike biti slično, onda će tek u idući ponedjeljak krenuti rad s loptom – veli Perinčić koji će u svojem stručnom stožeru imati dvojicu pomoćnika, Tonija Dijana i Srđana Helbicha.

 - O Dijanu Zadrani znaju sve, Helbich je dugo godina igrao u raznim klubovima, okušao se i kao prvi trener, stoga držim kako čemu u njemu imati čovjeka koji nam može biti od velike koristi - kratko će Perinčić, koji ne skriva kako se nije odustalo od dovođenja još jednoga igrača na vanjskoj poziciji.

- Naš plan je bio dovesti jednog domaćeg igrača, međutim, cijena je bila iznad naših mogućnosti. Međutim, pratimo i stanje na inozemnom tržištu igrača, imamo dvojicu igrača koji u ovom trenutku igraju Ljetnu NBA ligu. Uglavnom, želimo dovesti nekoga tko će nam donositi prevagu, nikako samo biti jedan od dvanaest. Dobar posao napravljen je ostankom kapetana Dominika Mavre, jednako i Justina Cartera, njega ćemo pričekati još nekoliko dana dok riješi privatne obaveze u Americi pa će nam se priključiti. Nije nebitno istaknuti kako smo na okupu ostavili i veliki broj igrača iz protekle sezone koji su bili nositelji igre – zbori Ivan, koji u programu do početka sezone planira organizirati seniorski turnir u znak sjećanja na tragično preminulog Tomislava Kneževića.

- Ne uspijemo li u u tome, iako vjerujem da hoćemo, onda su u igri dvije utakmice s belgijskim Ostendeom kojeg uspješno vodi naš Zadranin, Dario Gjergja, jer će u to vrijeme biti na pripremama u Zadru. Iza toga bismo otišli u Poreč sa svrhom da se igrači još više zbliže, jasno, i tu ćemo nastojati odigrati neke utakmice. Potom slijedi turnir u Mađarskoj i završni tjedan priprema na Višnjiku, uoči početka HT Premijer lige, sedam dana kasnije počinje i regionalna ABA liga i susret s Partizanom - zaključio je Perinčić.

item - id = 1118889
related id = 0 -> 1137259
related id = 1 -> 1137202
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2021 05:17