StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Put u play-off vodi preko Ljubljančana: Cedevita Olimpija gostuje u Zadru

12. ožujka 2023. - 09:20

Zadar je svoje brige oko ostanka u regionalnoj košarkaškoj Admiral Bet ABA ligi odavno riješio, pred njim je očuvanje pozicije na ljestvici, u ovom je trenutku s devet pobjeda ozbiljan kandidat za završni turnir. 

Istina, nakon pobjede protiv Borca, momčad trenera Danijela Jusupa nanizala je tri poraza. Načeo ih je Split, potom i Crvena zvezda, onda i Budućnost. Cedevita Olimpija, suparnik koji slijedi, pripada samom vrhu. Njihov je cilj biti odmah uz Partizan i Crvenu zvezdu, pa nedvojbeno na Višnjik dolaze s tim razmišljanjem. 

U ogledu iz prvog dijela sezone Cedevita je nadjačala Zadrane 97:79, kvaliteta je objektivno na strani „zmajčeka ”. Međutim, ako je nedavno u susretu s njima znao slaviti MZT Skopje Aerodrom, momčad koja se debelo drži za dno ljestvice, zašto ne vjerovati u isti scenarij na zadarskoj strani?

Jusup: Nemaju slabu kariku

- Ekipa Cedevita Olimpije ima dva dominantna centra, Alena Omića i Karla Matkovića, uz odličnog Kevina Duanea Yogija Ferrela na vanjskoj poziciji. Ali, i ostali su tu, nema kod njih loše karike. Mi moramo kao i uvijek krenuti od sebe i vidjeti što će od svega toga biti – kazao je Jusup.

Ono što Jusupa i dalje muči, nedvojbeno, je ozljeda Leona Šantelja, igrača u reketu koji ima ozljedu ramena, pa je posve upitno hoće li zaigrati protiv Cedevita Olimpije. 

Iza pobjede protiv Šibenika, trener Zadra je naglasio kako mladi igrači moraju više pružati u obrani. Međutim, teško je prihvatiti takvo razmišljanje jer su i daleko iskusniji na samom otvaranju „spavali”. Ali za vjerovati je kako će mogućnost suženog „rostera” ponovno otvoriti prostor za mlade igrače. 

Uoči važne utakmice krenula je priča kako Zadar cilja na dovođenje jednog igrača na vanjskim pozicijama, navodno je u pitanju Adem Mekić, bivši igrač MZT-a, koji kroz sezonu nije zadovoljio tamošnju struku, pa ga je put odveo u Rumunjsku, u Temišvar. Hoće li nešto biti od novoga igrača, koji bi trebao uskočiti na mjesto Antonija Jordana koji je otišao u Francusku, teško je predvidjeti. Zasigurno, stručni stožer se više fokusirao na ono što ih očekuje.

Utakmica se igra s početkom u 17.30 sati, uz izravan televizijski prijenos u programu Arenasport 1. dražen žura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 23:07