StoryEditor
Košarkaludi ritam

NBA Šibenka - dvije utakmice u dva dana: Narančaste danas u Zaboku čeka ogled u Kupu, a sutra kod Gorice zaostali susret 5. kola Premijer lige

Piše Krešimir Gulin
29. prosinca 2020. - 10:21

Košarkaši Šibenke spadaju među ekipe koje su najpogođenije pandemijom koronavirusa, barem što se tiče hrvatskih prvoligaša.

“Narančasti” su dvaput bili u karanteni, nekoliko puta je slična sudbina zadesila i njihove suparnike, pa su odigrali svega 11 ligaških utakmica. Oni i Gorica najmanje od svih u ligi. Stoga, momčad s Baldekina hvata svaki slobodni termin kako bi odigrala zaostale utakmice, a posebno gust raspored imaju uoči Nove godine. Tako će sastav trenera Dženana Rahimića u samo dva dana odigrati dvije utakmice. Naprije danas u 16.30 sati u Zaboku susret osmine finala Kupa Krešimira Ćosića, a onda u srijedu (19 sati) zaostali dvoboj s Goricom, još tamo iz petog prvenstvenog kola.

Međutim, iz perspektive Šibenčana oni su najvažniji posao do konca ove godine napravili prošlog tjedna kada su u Zagrebu svladali Hermes Analiticu. Tom pobjedom su definitivno daleko pobjegli od zone najugoženijih, a približili se onima koji se bore za preostala tri mjesta u play offu, ako računamo da je pet pozicija rezervirano za ABA ligaše:

- U ove dvije utakmice želimo uzeti ‘bonus’ ako bude moguće. Veseli smo što smo zadnjih 4-5 utakmica odigrali baš dobro. Posebice onu sa Splitom na Baldekinu, ali onda nas opet sasijeku izolacija, ozljede...- govori Rahimić.

Na mini turneju po Zagorju i Turopolju “narančasti” opet idu bez ozlijeđenog crnogorskog ‘tornja’ Mikovića. Otprije im fale Jurković i Gulin:

- Da smo kompletni, imali bismo dobre šanse u Zaboku. No, ni ovako se nećemo predati, to više što će i oni najvjerojatnije biti bez prvog centra Primorca koji odlazi u Mađarsku. Objektivno, puno teže će nam biti u Gorici. Premda, i momčad kolege Sesara ima velikih nedaća s Covidom. Međutim, Gorica je složena tako da ima dvije vrlo dobre petorke, ili 10 kvalitetnih igrača u rosteru- veli trener Šibenke.

Za Rahimića i njegove suradnike primarno je dočekati siječanj u što boljem stanju:

- Prvi mjesec nam je jako važan. Čeka nas ‘paklen’ ritam počevši od Gorice kući već prije Tri kralja, a onda slijede Dubrava vani, pa Alkar, Osijek, Škrljevo kući. Dakle, sve utakmice u kojima imamo pravo tražiti bodove.

item - id = 1067385
related id = 0 -> 1059192
related id = 1 -> 1036475
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 13:53