StoryEditor
Košarkanije im isto

Košarkaška reprezentacija Novog Zelanda odustala od kvalifikacija za Olimpijske igre: Bio je to težak izbor, ali ne želimo veće probleme

26. veljače 2021. - 18:11
Tom Dubravec/Cropix

Košarkaška reprezentacija Novog Zelanda odustala je od kvalifikacija za Olimpijske igre i neće igrati na turniru u Beogradu. Košarkaški savez Novog Zelanda (BBNZ) objavio je kako su se povukli zbog kompliciranog puta i COVID protokola, te financijskih problema.

- Igrači, stručni stožer i uprava shvaćaju da ne djelujemo kao prije COVID-a. Za reprezentaciju je sve skuplje. U ovim neviđenim vremenima moramo se konsolidirati ili riskiramo daleko veće probleme - poručili su iz BBNZ-a

- Bio je to težak izbor. Jednostavno si to ne možemo priuštiti. Postoje dva puta, a jedan je slijepa ulica - naglasio je izvršni direktor Iain Potter za Stuff.

Na turniru u Srbiji, koji je zakazan od 22. lipnja do 4. srpnja, pored domaćina nastupaju i Portoriko, Italija, Senegal i Dominikanska Republika, a umjesto Novog Zelanda trebala bi igrati reprezentacija Filipina.

Olimpijske kvalifikacije se održavaju i u Hrvatskoj, Litvi i Kanadi, a samo će pobjednici turnira izvaditi vize za Tokio.

Do sada je osam reprezentacija osiguralo plasman na OI, a to su Japan, SAD, Francuska, Španjolska, Argentina, Australija, Iran i Nigerija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 15:24