StoryEditorOCM
Košarkapeta sreća

Jusup: ‘Ovo je bilo čudesno putovanje, donio sam iskustvo iz Širokog. Pokazali smo da se može s igračima iz regije‘

Piše Dražen Žura
4. lipnja 2023. - 22:44

Danijel Jusup osvojio je peti trofej na klupi Zadra. Nakon ABA lige i tri kupa osvojio je i prvenstvo Hrvatske., što ga nedvojbeno čini iznimno uspješnim.....

- Ovo je bilo čudesno putovanje. Krenuli smo 1.8. skromno. Donio sam iskustvo iz Širokog. Imao sam uvid u ABA 2 ligu i s obzirom na budžet sam donio procjenu da bi ti igrači uz kvalitetan rad mogli donijeti rezultat. Već u pripremama smo pobjeđivali ozbiljne utakmice. U ABA ligi smo imali sjajnih utakmica. Igrali smo tranzicijski, brzo. To nas je i koštalo par bizarnih poraza. Pokazali smo svima, ne samo u Hrvatskoj nego i ostalima da se može s igračima iz ove regije. Imamo Bosanca, Makedonca, Slovenca, uz Davisa kojeg sam lani zapazio. Ovo je skupina dobrih ljudi, dobrih igrača. Tim ljudi, sjajni Dijan koji je izrastao u odličnog stručnjaka. Kroz polufinale i finale doigravanja smo bili uvjerljivi. Mislim da smo zaslužili titulu. U zadnjoj utakmici smo zapečatili sezonu, bili smo fenomenalni - rekao je Jusup, a potom se dotakao govora na poluvremenu u svlačionici.

- Rekao sam, imamo 20 minuta, 1.8. smo krenuli, ajmo izvući ovih 20 minuta. Nisam pričao o taktici, ali igrači su bili svjesni toga. Nisu pali pod pritisak. Vrlo su stabilna ekipa kojoj nije trebalo puno govoriti.

Došli ste do titule u petom finalu, koliko vam to znači?

- Mnogo znači. Mislim da sam jedini hrvatski trener koji ima ABA ligu, prvenstvo i kup. Osvojio sam sa Širokim prvenstvo Bosne i Hercegovine, a ovo mi je prvi naslov prvaka u Hrvatskoj.

Kako komentirate Luku Božića?

- Bilo je dosta upitnika, osporavanja. Dokazali smo da se s radom može, da treba prepoznati talent. Drago mi je zbog njega, a drago mi je da sam ja nešto vidio u njemu, što očito drugi nisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:11