StoryEditorOCM
Košarkanovi ljetni režim

I najbolji su ‘debeli‘: Dallas zamolio Dončića da smanji tjelesnu masu, a evo kako Slovenac trenira i topi kilograme

Piše Sport SD
25. srpnja 2023. - 17:30

Luka Dončić ovo ljeto ipak provodi radno. Često objavljuje snimke s treninga na kojima vježba pod nadzorom osobnog trenera, a iz kojih se vidi da se ozbiljno primio posla.

Kako tvrdi novinar The Athletica Tim Cato, jedan od razloga je i višak kilograma, odnosno molba Dallas Mavericksa da smanji tjelesnu masu uoči početka nove NBA sezone. Izgleda kako je to Slovenac ozbiljno shvatio i tijekom ljetnog odmora trenira ne bi li skinuo višak kilograma kako bi na jesen bio spreman za novu sezonu.

Dončićeva idealna težina je 104 kilograma, a on se prošle godine nakon odmora i EP-a, kao i prethodne godine s Olimpijskih igara, vratio u Dallas daleko teži, točnije deblji. Imao je čak 118 kilograma. Zbog toga su Dončić i treneri Mavsa morali potrošiti puno vremena i energije da ga vrate na optimalnu kilažu. 

- Igrao sam Olimpijske, potom uzeo tri slobodna tjedna, i malo sam se opustio. Možda malo previše- izjavio je Dončić krajem 2021.

Dončić je veliki hedonist, koji odmor koristi za užitke zabranjene vrhunskim sportašima. Zbog toga što će igrati za Sloveniju na SP-u, iz kluba su ga pritisnuli da se nakon ljeta vrati pristojne kilaže, a ne raskalašene težine i izgleda. Dončić je svjestan toga, zato su društvene mreže pune snimki na kojima se vidi kako mukotrpno vježba na odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:32