Sport Košarka

borba za ostanak

Ante Nazor: Vukovi moraju pasti

borba za ostanak

-  Suludo bi bilo kazati bilo što osim da moramo ići na pobjedu i da nas jedino ona zanima. Imamo veliki respekt prema Ciboni koja je dobra ekipa i igra efikasnu napadačku košarku te ćemo se morati fizički angažirati na granici bola da uspijemo zaustaviti njihove akcije, prije svega vanjski šut koji im je najjače oružje – krenuo je odmah u glavu Ante Nazor, trener Zadra.

Pred njim i njegovim igračima je doista imperativ pobjede. Jer, drukčiji rasplet donosi ne samo glavobolju, nego i možebitni oproštaj od regionalne ABA lige. O “vukovima” znaju sve.

- Nepoznanica nema, ali ova dva susreta s njima, koliko sam ja trener, sugeriraju da su oscilacije jako velike. I na jednoj i na drugoj strani. Jedna je utakmica bila na plus trideset, druga na minus trideset. To nas poziva na dodani oprez, disciplinu i maksimalan angažman. Vezano za našu posljednju utakmicu, bez obzira na pobjedu potrebno nam je puno više angažmana i taktičke discipline i nadam se da ćemo to i pokazati u ovoj utakmici – veli Nazor, kojeg uvelike muče ozljede pojedinih igrača, ali i viroza koja je najviše “uhvatila” Lovru Bašića.

- Intenzivno se osjećaju obje situacije, iz dana u dan, jer ponekad nemamo mogućnost ni odigrati pet na pet. U četvrtak smo nakon dugo vremena zaigrali preko cijelog terena. No, gledajući s pozitivne strane dosta smo igrali četiri na četiri čime smo dobili dinamiku i u obrani i u napadu. Bilo bi dobro da su tu i što se tiče trenažnog procesa i same raspodjele minutaže, jer bi nam to dalo mogućnost odmoriti igrače koji još uvijek nisu dosegli natjecateljski fizički nivo poput Vladimira Dašića i Luke Žorića. Kako na utakmicama, tako i na treningu. Izostanak se osjeća, no što je tu je. Moramo se znati nositi s time – zbori Nazor, koji je lanjske sezone sjedio baš na klupi suparnika kojeg se, kako je i sam kazao, jednostavno mora dobiti.

- Dobro poznajem momčad Cibone i ne bih ulazio u hipotetska pitanja. Znamo da će veći fokus biti na “playmakeru” Ljubičiću i Damiru Markoti koji igraju dobro. O Marinu Roziću ne treba trošiti riječi, dolazak Frana Pilepića ih je pojačao te su dosta jači nego u prethodnom susretu. Ali i igrač poput Ivana Novačića koji nije u nekoj formi može ući u dobru seriju. Tu je i Dominic Gilbert koji igra desetak minuta, ali je 24 sata u dvorani.  Potrebni su nam maksimalna odgovornost i angažman na svim pozicijama – misli Nazor koji se morao još jednom okrenuti prema važnom dvoboju protiv Krke u kojem Zadrani nisu reagirali na pravi način te tako izgubili pravu “meč loptu”. 

- Nadam se da ćemo biti pravi i siguran sam da će to publika prepoznati što će nam biti dodatni vjetar u leđa što nam je izuzetno potrebno protiv Cibone. Inače, primjetno je kako je iz kola u kolo sve  moguće. Zadnji nas je put nevjerojatno potresao poraz od Krke. To nam je praktički bio “knock-out”. No, i igrači i stručni stožer i uprava su ostali hladne glave. Napravili smo sve da se “resetiramo” za utakmicu u Srijemskoj Mitrovici. Sada je situacija kud i kamo drugačija. Do kraja su ostala još četiri kola. Nemamo pravo ponašati se na drugi način osim gledati iz kola u kolo jer nas jedan poraz baca u Drugu ABA ligu, a jedna pobjeda diže i preskačemo neke momčadi koje su cijelo vrijeme bile ispred nas. Još je rano za krugove – zaključio je Nazor.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka