Sport Košarka

druga aba liga

Žuti dočekuju momčad bez pobjede: 'Najgore je igrati protiv takvih, igraju opušteno, neće nam to biti laka utakmica'

druga aba liga

Nakon tri pobjede u prvih sedam kola Druge ABA lige košarkaši Splita u srijedu će na Gripama ugostiti posljednji Ohrid (18 sati). U Žutom salonu dvorane na Gripama utakmicu su najavili pomoćni trener Ante Grgurević i igrač Henrik Širko.

- Momčad Ohrida nema pobjedu, najgore je igrati protiv takvih sastava. Igraju opušteno, neće nam to biti laka utakmica, ali ovisimo sami o sebi. Momčad su koja nema puno pravila, igraju često zonu, njihove igrače ne poznajem. Imaju sedam poraza, neke i po 40-50 razlike – rekao je Širko.

"Žutima" ovaj susret dolazi tri dana nakon gostovanja u Zagrebu protiv Cedevite u domaćoj Premijer ligi.

- Navikli smo se već u ova dva i pol mjeseca na ovaj ritam, uspijemo se odmoriti. Porazi su sastavni dio igre, nesretno smo izgubili par utakmica. Bit će još poraza, ali i pobjeda – najavio je Širko.

Makedonski sastav ima skor 0-7.

- Ohrid je zadnji na tablici, ali to nas ne smije i neće opterećivati. Pripremamo se za njih kao i za svakog drugog protivnika. Imaju nekoliko suprotnosti u odnosu na nas. Po prosjeku postignutih koševa mi smo prvi u ligi, tome su doprinijeli i produžeci koje smo igrali, a oni su zadnji. Isto je tako i u timskim dodavanjima.

- Oni više igraju individualno nego timski, ali ta improvizacija je ono što zna biti jako nezgodno. Ako uđu u ritam nezgodno ih je braniti. Nama sve kreće od obrane, a onda možemo igrati sa svakim – naglasio je Grgurević.

I dalje nedostaje Kanaet?

- Nema Kanaeta, nedostaje nam u rotaciji. Nadamo se njegovom što skorijem zaliječenju i povratku. Ali bilo je i težih situacija, kada je bilo i više ozlijeđenih – kazao je Grgurević.

- Igramo kući, nema nikakvih kalkulacija. Sa svakim možemo igrati, mi smo u dobrom ritmu. Idemo na pobjedu.

Ovaj put bez produžetka?

- Nije to ni loše, bilo bi možda bolje za ljude da budu, gledatelji onda dobiju još dio utakmice besplatno ha, ha, ha. Znam da je to navijačima stres, ali je i zanimljivo. Međutim, veseli da smo se i nakon ispuštenih prednosti uspjeli vratiti. Možda bismo prije dvije godine ostali u minusu ili bi završilo još i gore, ali sad smo sazreli timski. To nam daje optimizam za daljnje utakmice, imamo još dosta prostora za napredak – istaknuo je Grgurević.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka