Sport Košarka

aba liga

Zadrani već šest godina ne znaju za pobjedu u Zagrebu: 'Moramo se odužiti navijačima'

aba liga

Svaki put prije odlaska u Draženov dom, navijačima Zadra, zasigurno, u glavi krene razmišljanje: “Halo, mi Cibonu već šest godina nismo dobili u gostima!”.

I u tako velikom vremenskom radoblju zadarska momčad je uvijek mogla računati na potporu s tribina. Ne dvojimo kako će se ista slika i ovoga puta vidjeti u sektoru rezerviranom za Tornado. Upravo iz tog razloga Aramis Naglić ističe:

- Imamo obvezu odigrati najbolje što možemo i na taj način se odužiti navijačima koji su nas zadnji put u dvorani Jazine podržavali čitavu utakmicu i pokazali kako se navija se za svoj klub. U ime svih iz naše svlačionice želim se zahvaliti još jednom.

Ne može se baš kazati kako je u većem dijelu utakmice s Jazinama sve “išlo kao po špagu”, međutim, pobjeda se naslonila na onu od nekoliko dana ranije kad je na Višnjiku, u ABA ligi, ”pala” Igokea. Sve skupa navodi na zaključak da se vedrije gleda na sutra u regionalnoj ligi, iako slijedi gostovanje kod Cibone.

- U dobrom raspoloženju dočekujemo ogled s Cibonom koja je, unatoč nekim napisima u novinama, uvijek suparnik dužan velikog respekta – veli trener Zadra kojem je jako dobro poznata priča o šestogodišnjoj nepobjedivosti suparnika koji ih dočekuje pod Tornjem.

- Još kao igrač Zadra znao sam da nije lako dobiti Cibonu u gostima, bez obzira u kakvom se trenutku nalazila, odnosno, jesu li imali određen probleme ili su pak u top formi. Kako god smo mi “nabijeni” posebnim motivima kad igramo protiv njih tako i oni nas dočekuju na isti način.

- Vidim, svi ističu njihov poraz od Hermesa, međutim, moram kazati kako se i nama nešto slično moglo dogoditi u HT Premijer ligi, jer momčadi koje igraju ABA ligu znaju ući u kontra ritam i nekad su pripreme za domaću razinu natjecanja uvelike složenije. Valja pripremiti momčad na posve druge uvjete u kojima se, ne krijem to, zna potkrasti i podcjenjivanje – zbori Aramis. 

Dolaskom Joshue Bostica, zadarska klupa se “produžila”, pa je i mogućnost rotacije izraženija. Veseli li to Naglića?

- Eto, mogu kazati da sam na rubu zadovoljstva, jer bih volio da imamo još kojeg igrača na kojeg bismo u svakom trenutku mogli računati. Ali, eto tu smo gdje smo i moramo koristiti ono što imamo, kockice su posložene i idemo u željenom smjeru. Stoga, držim, da u Zagrebu postoje šanse za pobjedu, u dobrom smo ritmu, dobro se trenira, svi su zdravi – zaključio je Naglić.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka