Sport Košarka

pripreme kreću 16. kolovoza

Zadar slaže momčad; Naglić: Ne volim govoriti o tome s kime smo sve razgovorali

pripreme kreću 16. kolovoza

Svi koji su živjeli u strahu kako se u KK Zadar ništa ne događa, uskoro će se moći uvjeriti u suprotno. 

Posao oko slaganja momčadi u kojem podosta toga odrađuje trener Aramis Naglić, polako se bliži kraju. Zapravo, do početka priprema koje kreću 16. kolovoza u dvorani “Krešimir Ćosić” na Višnjiku mogli bi vidjeti uglavnom sve igrače na koje računa stručni stožer. Prvu priču koju su odradili jest ostanak darovitog Lovre Bašića.

- Tako je. Meni je drago da smo se uspjeli dogovoriti s Lovrom, koji bi uz Jakova Vladovića trebao popuniti poziciju organizatora igre. Nadam se da će u novu sezonu ući motiviran. Ovo mu je možda i posljednja prilika da krene igrati košarku na visokoj razini kakvu njegov talent zaslužuje. Nadam se da će ovu priliku ozbiljno shvatiti, a ja i moj stručni stožer bit ćemo mu maksimalno na raspolaganju - poručio je Naglić.

Zadovoljstvo ostankom u Zadru iskazao je i Bašić koji pak lanjske sezone nije imao previše sreće, jer ga je ozljeda uvelike udaljila s parketa. U novu sezonu izgleda ulazi spremniji nego ikad...

- Veselim se ostanku u Zadru. To je moj klub i jedva čekam početak nove sezone. Motiviran sam i nastojat ću da ova sezona uistinu bude moja - istaknuo je Bašić.

U klubu su odlučili šutjeti i raditi, pa je teško doći do cjelovite informacije o tomu s kim se sve pregovara oko dolaska u Zadar, međutim, kako “zidovi imaju uši”, neslužbeno, šuška se o povratku Filipa Kraljevića koji bi s Kristijanom Krajinom trebao činiti centarski par. Još je pod upitnikom ostanaka Borisa Baraća, ali se istodobno na američkom tržištu traži igrač za krilnu poziciju. 

- Ne volim govoriti o tome s kime smo sve razgovorali, molim vas za razumijevanje – kratko će Naglić.

Ono što se priča jest mogući povratak Ivana Batura, ili čak angažman Petra Marića. Ostanak Mislava Brzoje nije upitan, tu je i Toni Jelenković, dok bi se od mlađih trebali nametnuti Danijel Pršo i Luka Tomas. Nije nikakva tajna da pod posebnim režimom već radi Šime Špralja kojeg bi izgleda Naglić rado vidio kao motivatora ili slikovitije “čovjeka od svlačionice”.

Što se pak tiče plana priprema, Naglić je nas je izvijestio kako će se prva utakmica odigrati 2. rujna na Gripama protiv Splita. Prije odlaska na turnir (8. i 9. rujna) u talijanski Jesolo, Zadrani će u Rijeci igrati kontra Škrljeva, poslije toga ih očekuju ogled s Umana Reyer Veneziom, te pobjednikom susreta između Kopra i Šibenika. Tjedan kasnije će nastupiti na turniru u mađarskom Paksu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka