Sport Košarka

Dogovoreni uvjeti

Talentirani razigravač ostaje i sljedeću sezonu u Zadru

Dogovoreni uvjeti

Razigravač Lovre Bašić i u sljedećoj će sezoni nositi dres Zadra, objavio je klub u ponedjeljak na svom službenom internetskom portalu, navodeći da je talentirani 22-godišnji košarkaš dogovorio suradnju na moguće dvije godine (1+1).

"Meni je drago da smo se uspjeli dogovoriti s Lovrom, koji bi uz Jakova Vladovića trebao popuniti poziciju organizatora igre. Nadam se da će u novu sezonu ući motiviran. Ovo mu je možda i posljednja prilika da krene igrati košarku na visokoj razini kakvu njegov talent zaslužuje. Nadam se da će ovu priliku ozbiljno shvatiti, a ja i moj stručni stožer bit ćemo mu maksimalno na raspolaganju", izjavio je trener Zadra Aramis Naglić koji će ovog tjedna u Višnjiku okupiti nekolicinu mlađih igrača, a s pravim pripremama krenuti 14. kolovova.

"Veselim se ostanku u Zadru. To je moj klub i jedva čekam početak nove sezone. Motiviran sam i nastojat ću da ova sezona uistinu bude moja", istaknuo je Lovre Bašić koji je 2015. godine upamćen kao drugi najmlađi košarkaš koji je imao čast nositi kapetansku vrpcu u prvoj momčadi, a mlađi od njega bio je samo legendarni Giuseppe Gjergja.

Svoje riječi će Bašić imati priliku pretvoriti u djelo već na pripremnim utakmicama. Zadar ima dogovoren nastup u Italiji (Jesolo), gdje će 8. i 9. rujna igrati na turniru zajedno s prvakom Italije, Umana Reyer Veneziom, Koprom i Šibenikom. Tjedan poslije, 16. i 17. rujna, Zadrani će nastupiti na turniru u mađarskom Paksu.

Bašić je u prošloj sezoni više liječio ozljede nego igrao: nastupio je u samo deset utakmica regularnog dijela hrvatske A-1 lige te u isto toliko dvoboja regionalne ABA lige. Zadrani su uspjeli izbjeći posljednje mjesto u ABA ligi, za što su se borili gotovo do posljednjeg kola, a u domaćem su prvenstvu poraženi u tri utakmice četvrtfinala doigravanja od Cibone. 

Zadar će u sljedećoj sezoni ponovno igrati u spomenutim natjecanjima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka