Sport Košarka

Aco Petrović: Nikad teža odluka...

Aleksandar Petrović još nije donio konačno odluku, hoće li prihvatiti novi izazov, odnosno ponovno sjesti na klupu Zadra i s Višnjika krenuti u bitku za Euroligu!? Iako se još u petak navečer nakon sastanka Upravnog odbora košarkaškoga kluba Zadar, koji je jednodušno stao iza Ace, činilo vrlo izvjesnim potpisivanjem ugovora, to se nije dogodilo. Aco je subotnje poslijepodne proveo u Skradinu, zajedno sa svojim menadžerom Duškom Miškovićem, na ručku u restoranu “Zlatne školjke“, ali se bijeli dim iznad grada na desnoj obali rijeke Krke nije pojavio.

- Ne, jer se u ovom trenutku nalazim pred jednom, za mene osobno vrlo važnom životnom odlukom i zbog toga sam od ljudi u Zadru zatražio ekstra vrijeme. Vjerujte, govorim bez patetike, doista radi se o mojoj obitelji s kojom moram razgovarati o svim aspektima vezanima uz moj posao. Doista, evo dok napuštam Skradin, nisam načisto kakva je moja odluka. Nikad mi teže nije bilo rješiti neku dvojbu - iskreno će Aco.

Trener ili sportski direktor pitanje je sad? / CROPIX
Što je to tako važno, da ne biste mogli prelomiti preko koljena?
- Radi se o tome da moram donijeti odluku koja će promijeniti način života jednako meni i obitelji! Naime, trebam odlučiti želim li se i dalje baviti trenerskim poslom ili nečim drugim. Ako zadnja odluka ispadne takva da moja veza s košarkom i dalje bude klupa, onda je to jedino zadarska i ničija druga.

Znači li to da vas se onda lako može vidjeti u ulozi sportskog direktora Cibone?
- Iskreno, vrlo teško mi je odgovoriti!

Zadar je prema informacijama koje imamo bio prilično širokogrudan prema vama, makar nitko ne želi govoriti o detaljima. Koliko ste zadovoljni ponuđenim uvjetima?
- Iznimno sam zadovoljan, ponuda koja je otišla prema meni je čak i više nego korektna, ali ne bih ni ja zadirao u detalje! Zapravo puno više od korektnoga! Uprava je reagirala na najbolji mogući način i to pravodobno. Ako bi se gledalo u brojkama, onda je ispunjeno više od devedeset posto mojih prijedloga kojima se može jamčiti jedna prava sezona.

Zato želim već sad istaknuti da ukoliko moja odluka bude suprotna od njihovih želja, onda ih pred zadarskom sportskom javnosti želim amnestirati od bilo kakvoga grijeha. Učinili su sve što sam tražio od njih.

Postoji li još neki detalj, osim obitelji, koji bi mogao utjecati na konačnu odluku?
-Ne! Iskreno ću kazati da sam nakon završetka sezone koju smo u Zadru okrunili titulom, dugo razmišljao da se godinu dana ne bavim košarkom. Ali, onaj sportski živac mi to ne dozvoljava! Zato i jeste toliko snažna dvojba trener ili nešto drugo. Zna se da sam košarku prestao igrati u dvadesetdevetoj godini, a mogao sam slobodno još tri-četiri godine uživati na parketu.

Ne, moja je želja bila postati trener. To mi se ostvarilo. Neki me mogu zvati gubitnikom, drugi pobjednikom, ali znam da sam taj posao radio i radim dobro. Sad kad mi se ukazuje prigoda raditi nešto treće, što može, ponavljam, obilježiti moj život i moje obitelji onda moram dobro odvagnuti!

Koliko su u Jazinama spremni čekati odgovor?
- Od trenutka kad sam otišao sa sastanka Upravnog odbora, ostavljeno mi je 24 sata koliko sam i tražio. Kristijanu Magašu, predsjedniku kluba otvoreno sam kazao da ćemo u tom razdoblju znati hoću li u ponedjeljak ujutro potpisati ugovor ili nećemo!

Što ako do potpisa ne dođe?
- Mogu tek kazati kako nikomu u klubu nemam bilo što zamjeriti za proteklo razdoblje. Hvala im što imaju respekta za specifičnost moje situacije.

dražen žura / epeha

Do odluke zajedno s obitelji u Novalji

Aco Petrović je nakon Skradina svoje vozilo usmjerio u pravcu otoka Paga, prema Novalji. Tamo mu je obitelj!
- Kako sve odluke u životu donosim u zajedništvu, onda ćemo za isti stol sjesti, svi, kćerka, sin i žena. Otvoreno ćemo razgovarati. Čak ću i psa ako bude trebalo pitati za mišljenje - nasmijao se Aco!

Dva milijuna eura, svima deblja bušta i dva dodatna Amera

Ako proračun dosegne plafon od dva milijuna eura koliko je stavljeno na papir, Zadar bi mogao složiti respektabilnu momčad. Jedan dio  od nabujaloga novca, morao bi se odvojiti za trenera, potom na igrače koje se želi zadržati, Pankracija Baraća, Andreja Štimaca i Todora Gečevskoga. I Julius Johnson opravdano može očekivati deblju buštu! Još dvojica ekstra Amerikanaca koji su navodno, već u Acinoj bilježnici “pojeli“ bi također prilično toga! I drugi kojima traje ugovor, Jere Macura, Rok Stipčević i Jure Lalić neće biti zakinuti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka