StoryEditor
Hajdukkup nade

Šansa propuštena zbog jalovog napada: nikad lakše i jednostavnije nije Hajduk mogao biti prvak nego ove sezone

Piše Slaven Alfirević
1. svibnja 2018. - 10:42
lokomotiva_hajduk45-101217

Što bi bilo kad bi bilo, uvijek nas nešto takvo pere i muči, a sad je najnoviji slučaj nakon gostovanja Hajduka u Koprivnici i nakon samo 0:0, uz pogled na ljestvicu pada nam na pamet:

Da je Hajduk pobijedio Dinama i sad u Koprivnici, bio bi lider prvenstva!?

Je li to moguće?! Naravno! Zbrojite bodove i poigrajte se...

Lako je to reći, ali bilo je blizu, nije da nije. Hajduk je kod stanja 1:1 s Dinamom u Poljudu imao niz šansi, a u Koprivnici je bio apsolutno dominantna momčad.

Istina, da je Dinamo izgubio od Hajduka u Poljudu možda ne bi izgubio i od Rijeke u Maksimiru, ali ako pogledamo Hajdukov učinak u zadnje dvije utakmice i umjesto osvojenog jednog boda da je osvojio svih šest, što bi onda značilo da i Dinamo bude kraći za tri boda, Hajduk bi bi bio lider, a ljestvica imala ovakav izgled:

1. Hajduk 67, 2. Dinamo 66, 3. Rijeka 63...

I opet upadamo u zamku jadikovanja navijača "bijelih", nikad lakše i jednostavnije nije Hajduk mogao biti prvak nego ove sezone!

S minus 12 bodova došao je nadomak preokreta, ali ništa od svega toga.

Dinama nije preskočio nego se odjednom bori sa svojim nus-pojamava.

1. Je li ozračje unutar kluba i momčadi poremećeno događanjima na katu, traženjem i izvršenjem da se predsjednik Ivan Kos smijeni taman uoči derbija s Dinamom?

2. Poraz od Dinama unio je dodatnu dozu nervoze među navijače pa se dogodio i fizički napad na igrače koji su prolazili gradom poslije derbija?

3. Kad se takvo što dogodi, smjena predsjednika, poraz od Dinama, pa fizički napad navijača na igrače, dobro je da momčad Hajduka u Koprivnici nije izgledala i lošije...

Trener Željko Kopić priznao je neposredno nakon 0:0 sa Slavenom kako je "momčad u svlačionici razočarana što nije uspjela pobijediti, ali mi smo profesionalci, znamo svoje zadatke i dići ćemo se iz ove situacije".

Smatramo da nije stvar u depresiji ili manjku pozitivne energije, problem je u - igračkom kadru. Odnosno, Kopićeva momčad odjednom pati od sindroma jalovosti i trener Hajduka odjednom je ostao bez napadača.

Prelaskom Saida među one koji nisu mogli nastupiti u Koprivnici, lakše ozlijeđen ili psihički trenutačno uzdrman, svejedno, Kopić je u svojoj ruci odjednom imao mač bez oštrice. Iliti nož s dvije – drške. A oštrice nema.

Htio bi zarezati, ali ne ide. Drška jest čvrsta (obrana), ali napad je tup. Totalno tup...

Said je Kopiću izuzetno bitan u preostaloj konstelaciji snaga, jer ostalo što ima u napadačkom arsenalu nije na visini. Ili barem nije još, mislimo na Futacsa.

Poseban zadatak ima Kopić, da u preostala tri tjedna do finala kupa protiv Dinama u Vinkovcima 23. svibnja osposobi tandem Said – Futacs.

1. Saida zbog njegovih fizičkih sposobnosti i rada što mu pruža u vrhu napada, a što mu nitko drugi ni blizu nije u stanju nadoknaditi.

2. Futacsa koji se bori sa svojim trenutnim stanjem rekonvalescenta nakon pauze od sedam mjeseci. Smatra se da će igrom, nastupima od svih 90 minuta prije doći do "optimalne temperature motora", nego da igra djelomično i povremeno.

Što se tiče mladih, očito je da su i Franko Kovačević i Michele Šego trenutno u drugom planu, Kovačević (i sam neko vrijeme ozlijeđen, potkoljenica mu je bila sasvim modra od udaraca) nije ni ulazio u Koprivnici, a Šego je u kadru druge momčadi.

Suočen s jalovim napadom Kopić jedva čeka da mu se Said, s manama i vrlinama, što prije vrati u pogon i da Futacs iz dana u dan - napreduje. A Big Man, kako vole zvati visokog Attilu, Mađara, ne može brže: s korpulentnim igračima to tako ide, malo sporo, a mi bismo htjeli odmah i isti čas...

Nije ni Kopiću lako, treba mu vremena, a vrijeme curi.

#HAJDUK#NAPAD#PRVENSTVO#OBRANA#REZULTATI

Izdvojeno