StoryEditorOCM
Hajdukprivukao interes

Sahiti se danas priključuje hajdukovcima na pripremama, ali najbliži je odlasku s Poljuda

23. lipnja 2022. - 08:06

Emir Sahiti danas bi se trebao priključiti pripremama Hajduka u austrijskom Bad Waltersdorfu, igrač za kojim od „bijelih” u pauzi između dvije sezone nekako vlada možda i najveći interes stranih klubova. Makar se još čeka da se to sve konkretizira.

Ranije smo spominjali kako je prema pisanju njemačkih medija za kosovskog reprezentativca zagrizao HSV s kojim je Hajduk već poslovao prilikom posudbe pa potom i otkupa ugovora Marija Vuškovića. Spominje se i interes nekih talijanskih klubova. „Čizma” je tržište na koje su naši klubovi prirodno najviše naslonjeni.

Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ovog ljeta Sahiti ode s Poljuda, u redove slavnog njemačkog drugoligaša koji traži put povratka u elitu ili na Apenine, negdje drugdje. No, kako zasad stvari stoje Sahtiti odlazi – na pripreme Hajduka. Danas bi se trebao pojaviti u Austriji.

Zbog obveza s reprezentacijom u Ligi nacija, za koju je u ovom ciklusu debitirao, 23-godišnji Sahiti je dobio tjedan dana više odmora u odnosu na suigrače koji su većinom u srijedu 15. lipnja na Poljudu počeli s radom. Iza Sahitija je i više nego solidna sezona u Hajduku, pet pogodaka je zabio i upisao još četiri asistencije u ukupno 32 ligaška nastupa. Još dva gola zabio je u kvalifikacijama Europske lige i kupu. A prethodno je povratak na Poljud zaradio dobrom sezonom na posudbi u Šibeniku.

Dakle, dvije dobre sezone su iza 23-godišnjaka, dobro kotira na tržištu nogu, već je i u prošlim prijelaznim rokovima bio u kombinacijama za odlazak. Trenutak nije loš da se to kapitalizira transferom. U slučaju da na adresu Hajduka stigne prava ponuda mogao bi Sahiti ovog ljeta biti prvi pravi izlazni Hajdukov transfer. Sahiti je pod ugovorom sa splitskim klubom do 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 14:52