StoryEditor
HajdukStrah od osipanja

Prvi korak je novi ugovor s Vlašićem: šef skauta slavnog europskog kluba ga pratio i spreman je za kupnju

Piše Slaven Alfirević
26. kolovoza 2017. - 20:32
hajduk_everton31-240817.JPG

Nije se ušlo u Europsku ligu i što to sad znači? Između ostaloga i - strah od rasprodaje... Da se Hajduk nakon Evertona ne ospe. Niti tjedan nije ostao do kraja prijelaznog roka, postoje naznake određenih ponuda, a Hajduk nije dobio gažu od plasmana u UEFA. I dobro bi bilo nešto utržiti.

Međutim, Hajduku je cilj ove godine – borba za titulu, ravnopravna; želja je i osvojiti titulu, ne samo boriti se za nju, legitimna je ta želja za naslovom prvaka, glad od 2005. traje. Rijeka je okupirana Europskom ligom, Dinamo je u hrpi problema. Pitanje je trenutka kad će Hajduk javno proglasiti vlastite ambicije za titulom.

No, što će Hajduk u prijelaznom roku, to je naše pitanje. Strah od rasprodaje, odlazaka?  Evo naznaka...

Produžiti s Vlašićem - prvi zadatak je Nikola Vlašić, dragulj je u izlogu i za njega ima dosta usmenih pitanja, mnoštvo je interesa, nije ni čudo, igra sve bolje i to na način da se lakoćom nadmetao s većinom igrača Evertona; na ravnopravnoj osnovi s preskupim igračima kluba iz Liverpoola, ako nije bio i bolji od mnogih.

Primjerice Fiorentina ga prati otprije, nije samo ona i čeka se sam finiš prijelaznog roka. A protiv Evertona u društvu njegova agenta Tonća Martića bio je šef skauta Milana.

No, da Vlašić ode u ovih šest dana, trebala bi doći baš neka ponuda koja se ne odbija, višemilijunske vrijednosti.

Vlašićeva cijena je opet počela rasti; nakon pada dionica prije godinu-dvije, sad se vraća da opet bude "hajduk od 10 milijuna eura". Ok, možda pretjerujemo u ovom trenutku, ali kad se svojedobno odbijao kontakt da ode na Otok, spominjalo se sedam milijuna eura, te reklo kako neće sad, nego čeka da dosegne letvicu od deset...

Sad je Vlašić u zaletu i u sjajnom je trenutku s trenerom; ima učitelja s kojim je u simbiozi boljoj nego što je bio s Damirom Burićem koji ga je silom prilika stavljao u ulogu napadača (a što ga je silno frustriralo) ili kasnije s Marijanom Pušnikom kad je bio u krizi i nisu znali zajedno naći put iz tog ćorsokaka.

Međutim, Carrillo je Vlašiću vratio osmijeh na lice. I zbog čega sad prihvatiti neku ponudu, ako idućeg ljeta Vlašićeva cijena može (i hoće) narasti – višestruko?! Vlašić tek u listopadu navršava 20 godina i vrijeme radi za njega.

Njegov agent Tonći Martić može i hoće prikupiti upite, pa i ponude, treba pratiti što će se dogoditi ovih šest dana, međutim glavni interes je da Vlašić ostane. S njim Hajduk može biti prvak, bez njega – teško...

A to znači da odmah, po svršetku prijelaznog roka, treba obnoviti ugovor s Vlašićem. Ne smatra se da će to biti težak posao, jer interes je zajednički, ali Vlašiću istječe ugovor idućeg ljeta 2018. i bitno je da ga produži.

Jer, znate tu priču; u zadnjoj sezoni ugovora igrač nakon Nove godine smije slobodno pregovarati s budućim klubom, te na kraju može otići bez odštete. Dakle, novi ugovor s Hajdukom mora potpisati! Smatra se, pak, da problema neće biti. Utjecaj Carrilla da pravilno usmjerava Vlašića vrlo je bitan.

Zato je logično očekivati da će Vlašić ostati i obnoviti ugovor s "bijelima", što je i zadatak sportskog direktora Marija Branca.

#MILAN#KUPNJA#NIKOLA VLAŠIĆ

Izdvojeno

07. srpanj 2020 20:58