StoryEditor
Hajdukljetno kino bačvice

Premijera filma ‘Naš Hajduk – projekt jedne ljubavi‘: Mnogi su riskirali poslove i egzistenciju nepotkupljivo se boreći za ispravnu stvar

29. lipnja 2020. - 23:18
Joško Šupić/Hanza media

U ljetnom kinu Bačvice u Splitu premijerno je prikazan film „Naš Hajduk – projekt jedne ljubavi". Film u trajanju 68 minuta prati priču navijača Hajduka i njihovu borbu za klub od 2004. do 2016. godine i potpisivanja ugovora o otkupu dionica Hajduka na Pjaci, slično kao knjiga „Naš Hajduk" koja je javnosti predstavljena prošlog tjedna.

Priču, uz mnoge do sada nepoznate detalje, prepričavaju neki od glavnih aktera tog dvanaestogodišnjeg razdoblja, a budući da se radi o velikom vremenskom rasponu redatelju Ivanu Šariću nije bilo jednostavno. Preko 30 sati prikupljenog materijala morao je svesti na tek nešto više od jednog sata.

- Ovo je jedan od zahtjevnijih filmova na kojima sam radio. Trebalo je u kratkih sat vremena ispričati priču koja se proteže kroz cijelo desetljeće. Poseban pritisak dolazio je iz odgovornosti prema građi i sudionicima filma zbog njihove emotivne povezanosti s temom, od kojih su mnogi riskirali poslove i egzistenciju nepotkupljivo se boreći za ispravnu stvar. Ovim putem želim zahvaliti cijeloj ekipi Našeg Hajduka što mi je pružila čast da i ja postanem makar mali dio te priče – rekao je Šarić.

Film, koji će se nastaviti prikazivati na preko dvadeset lokacija diljem Dalmacije u sklopu mreže kina Mediteran, na Bačvicama je premijerno pogledalo 300 ljudi. A sudeći prema prvim reakcijama, pogledat će ga još puno, puno veći broj svih onih kojima su Hajduk i priča njegovih navijača u srcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 14:19