StoryEditor
Hajdukprepreka je Zakon o sportu

Naš Hajduk odgovara Brbiću: Uvjeti natječaja bili su i ostaju jednaki za sve, bez iznimke

Piše PSD
8. studenog 2018. - 17:45
skupstina_hajduk4-141018

Zakon o sportu priječi Marina Brbića da bude član Nadzornog odbora Uvjeti natječaja za članstvo u Nadzornom odboru HNK Hajduk š.d.d. bili su javno poznati i objavljeni 01.10.2018., a udruzi Naš Hajduk ne pada na pamet u jasno definirani proces uključivati "malo dobre volje i želje", odnosno bilo kakve druge subjektivne elemente jer bi se tek onda mogle "dovoditi u sumnju namjere donositelja odluke" kako to gospodin Brbić navodi.

Pogotovo ne dolazi u obzir prilagođavati cijeli proces izbora za Nadzorni Odbor Hajduka samo jednoj osobi - pa makar to bio i bivši predsjednik Kluba, za kojega smo jasno kazali da je čovjek koji bi svojim profesionalnim i moralnim kvalitetama sigurno doprinio izborima.

U konkretnom slučaju potencijalnom kandidatu Marinu Brbiću, kao i nekim drugima, već je bio odobren dodatni rok za dostavu nedostajuće dokumentacije (konkretno, životopisa), odnosno iskorištene su sve moguće opcije kako bi odluka bila povoljna po kandidate te ga stoga molimo da ne dovodi u pitanje naše dobre namjere.

Sigurni smo da Marin Brbić zna što znači zalaganje za strogo poštivanje zakona i procedure te smo uistinu šokirani insinuacijom da bi udruga Naš Hajduk zaobilazila pravila, i to baš ona za koja se borimo od nastanka.

Poznata je i naša borba za sami Zakon o sportu i njegovo provođenje, pa bi bilo u najmanju ruku licemjerno zažmiriti u bilo kojoj situaciji na isti jer je upravo Zakon o sportu, popularni ZOS, taj koji Marinu Brbiću priječi da bude član Nadzornog odbora.

Skupština na kojoj će se potvrditi novi članovi Nadzornog odbora bit će 20. prosinca 2018. kako je ranije planirano i dogovoreno s Klubom, a uvjeti natječaja bili su i ostaju jednaki za sve, bez iznimke, neovisno o imenima i prezimenima kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 00:18