StoryEditor
Hajduk‘lako smo se dogovorili‘

Melnjak predstavljen na Poljudu: ‘Kad se okrenem oko sebe vidim kakav je ovo korak naprijed‘

23. rujna 2021. - 12:09

Bivši hrvatski reprezentativac Dario Melnjak kojem je zadnji klub bio turski Rizespor kao slobodan igrač stigao je u Hajduk. Na predstavljanju na Poljudu je na temu dolaska kazao.

- Vidio sam ovog ljeta da i Hajduk ima dosta slične ciljeve kao i ja, da su jako gladni za nečim, osvojiti nešto. Na kraju smo vidjeli da su to zajednički ciljevi i bilo se vrlo lako dogovoriti.

Je li taj zajednički cilj osvojiti prvenstvo?

- Svaki put – odgovorio je Melnjak.

Koliko poznajete ovu momčad?

- Počet ću s najboljim prijateljem koji je veliki torcidaš. Čak i kada ne bih stigao pogledati neku utakmicu imao bih uvijek raport od njega. Puno sadašnjih suigrača znam od prije tako da vjerujem da sam dosta upoznat s momčadi. Dosta se digao nivo same lige, a pogotovo Hajduka – kazao je Melnjak.

Je li vam jedan od motiva za dolazak i želja da se tako kroz Hajduk pokušate vratiti u reprezentaciju?

- Trenutni ciljevi su mi samo Hajduk i ja, čim bolje igre Hajduka. Nadam se da ću to svojim igrama pokazati, kao i van terena. Drugi motivi će sigurno doći uz to.

Melnjak je prvenstveno lijevi bek.

- Mora primarna pozicija je lijevi bek, ali kroz karijeru sam igrao nekoliko pozicija. Vjerujem da sam stečenim iskustvom kroz razne lige spreman igrati na bilo kojoj poziciji.

Je li ovo korak naprijed ili natrag u vašoj karijeri?

- Ma samo kad se okrenem oko sebe vidim kakav je ovo korak naprijed. Ovo želiš kao klinac, igrati u ovako velikom klubu. Boljeg od ovog ovog ljeta nisam mogao imati – kazao je Melnjak.

Jeste li spremni za utakmicu protiv Lokomotive u nedjelju?

- Vjerujem da jesam, osjećam se super. Naravno, odluka je na treneru.

A što trener kaže?

- Od prvog trenutka kada sam došao u klub je sve samo pozitiva. Osjećam tu glad, a imam je i ja. Iako mi je sada 29 godina želim još napredovati i još puno toga napraviti u karijeri.

Što možete obećati u Hajduku?

- Srce, a vjerujem da na terenu i izvan njega mladima mogu davati savjete, da mogu svojom kvalitetom na terenu doprinijeti da budemo tamo gdje svi želimo biti, kao i navijači.

Sportski direktor Nikoličius je naveo da ste tu između ostalog i da na lijevoj strani pomognete mladom Stipi Biuku?

- Kada sam ja bio mlad igrač, puno mi je značilo kada bi pored mene na stoperskoj ili na poziciji krilnog napadača bio neki iskusniji igrač. Vjerujem da će to i njemu biti od pomoći. Puno toga je pred njim, ja ću dati sve od sebe posebno baš i zbog tih mladih, da im pomognem.

Koliko želite istrčati na utakmicu na Poljudu?

- Ja bih volio da je danas utakmica! – otkrio je Melnjak.

Tradicija lijevih bekova sa sjevera Hrvatske u Hajduku se nastavlja, Jarni, Hrman...?

- Ne bi vjerovali koliko na sjeveru Hrvatske ima velikih simpatizera i navijača Hajduka. Bit će ih sada još i više, još više vjetra u leđa. Jučer smo baš pričali malo o Hrmanu pošto se znamo od prije. Nastavljamo tu pozitivnu tradiciju – kazao je Melnjak.

item - id = 1129468
related id = 0 -> 1136954
related id = 1 -> 1136834
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:47