StoryEditorOCM
Hajdukodradio kaznu

Leko se u nedjelju vraća na klupu, a Hajduku opet sudi čovjek zbog kojeg je suspendiran

Piše SPORT SD
12. rujna 2023. - 07:54

Ivan Leko vratit će se na klupu Hajduka u idućem prvenstvenom ogledu protiv Gorice u nedjelju 17. rujna (17 sati).

Trener ‘bijelih‘ odradio je već četiri od pet utakmica kazne koju je zaradio zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca na utakmici Superkupa s Dinamom odigranoj 15. srpnja. Leko je tada kažnjen zabranom obavljanja funkcije na pet prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom od 2.500 eura.

Zbog promjene termina utakmice šesnaestine finala kupa s Omladincem iz Gornje Vrbe koji će se umjesto 27. rujna odigrati 13. rujna (u 16 sati u Slavonskom Brodu), Leko će posljednju petu utakmicu suspenzije odraditi u tom ogledu. Potom će se trener ‘bijelih‘ vratiti na klupu na spomenutoj utakmici 8. kola SuperSport HNL-a u Velikoj Gorici.

Taj ogled vodi Dario Bel iz Osijeka, isti sudac kojeg je Leko izvrijeđao čime je i zaradio suspenziju.

Belovi pomoćnici će biti Goran Pataki (Đakovo) i Marjan Tomas (Vladislavci), četvrti sudac je Ante Čulina (Zagreb). Za VAR suca određen je Ante Čuljak (Zagreb), pomagat će mu Ivan Vučković (Zagreb).

Podsjećamo, planuo je trener Ivan Leko na suca Darija Bela krajem prvog poluvremena utakmice Superkupa, a ovaj ga je "počastio" isključenjem. Čule su se salve psovki, nije se trener Bijelih mogao kontrolirati. A onda je stigla i kazna HNS-a, pet utakmica bez Leke na klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:08