StoryEditor
Hajdukjunaci pobjede

Kreković: Trema je nestala čim je sudac dao prvi zvižduk; Jairo: Caktaš je vrhunski čovjek, hvala mu što mi je dao da pucam penal

22. veljače 2020. - 17:56
Leon Kreković i JairoTom Dubravec/HANZA MEDIA

Hajduk je za sve one bolne poraze, pogotovo dva ovosezonska u razmaku od par dana u kupu i prvenstvu, s kamatama vratio Gorici. Možda i najbolje sve oslikava situacija nakon šestog gola koji je zabio Eduok, kada su navijači u šali čak skandirali.

- Oćemo pobjedu!

Fantastičnu su partiju odigrali Jairo da Silva i Mijo Caktaš. Pogotovo potonji zaslužuje da ga se istakne jer je iza njega bila viroza, gripa, bio je fizički iscrpljen proteklih dana. Caktaš je upisao dva gola i dvije asistencije, Jairo je zabio dva, kod jednog je pritom baš sva sam napravio. Jednom je asistirao, uz još dvije predasistencije. Začeo je akcije kod prvog i trećeg gola. Leon Kreković je opravdao svrstavanje u prvih 11, najbolju partiju u bijelom dresu pružio je Francesco Tahiraj, Ardian Ismajli osvojio je loptu, povukao akciju i izborio penal... Gorica? Osim u prvom dijelu Kristijana Lovrića koji je itekako prijetio dok je još utakmica bila živa, ostali se uglavnom nisu pojavili na Poljudu. A kada ga je na 5:0 već u 56. minuti trener Sergej Jakirović povukao na klupu, utakmica je i službeno što se gostiju tiče već završila.

- Počeli smo polako, ali čim smo zabili prvi gol krenulo nas je – kazao je Jairo.

Je li vas u svlačionici motivirala želja za revanšom Gorici za neke prethodne poraze?

- Razmišljamo samo o budućnosti, nismo se bavili time. Što je bilo, bilo je. Na kraju je ovo ispao najbolji mogući rezultat za nas – rekao je Brazilac.

Kod penala ti je Caktaš dao loptu da šutiraš?

- Hvala mu na tome. Osjećao sam se dobro. Malo sam se osjećao loše što sam ga pitao da šutiram, što ga gotovo molim, ali on je vrhunski čovjek i pustio me. Hvala mu! - iskreno će Jairo.

Kairat se sada već čini davna priča.

- Bila je to situacija 50:50, ali klub i ja smo odlučili. Bila je to najbolja odluka i za klub i za mene.

Koliko je važna ova pobjeda za samopouzdanje?

- Još važnije od 6:0 pobjede je da nismo primili pogodak. Sačuvana mreža daje još više samopouzdanja – naglasio je Jairo.

Povećavaju se i očekivanja?

- Uvijek je tako kada dobiješ. Sada će tražiti da zabijemo deset, ali profesionalci smo i navikli na to – zaključio je Hajdukov Brazilac.

Kreković je zabio prvi gol, a i nesuđeni šesti, točnije suđeni kao zaleđe, poništeni. A bio bi to vrlo efektan gol.

- Ispoštovali smo trenerove zahtjeve, to nam je donijelo efikasnost. Za gledatelje je to bila jako dobra utakmica. Radimo jako na treninzima, uvijek smo maksimalno fokusirani. Ovo je bio naš dan. Šteta drugog gola, to se događa. Kako mi je poništio drugi, tako mi je VAR priznao prvi gol. Moje je samo da radim – rekao je Kreković.

Kako si reagirao kada ti je trener rekao da ćeš biti u početnoj postavi?

- Možda je bilo malo treme, ali nestala je čim je sudac dao prvi zvižduk.

Iskazao si se na pripremama u Turskoj?

- Trener mi je do povjerenje, moje je da ga opravdam.

Je li ovo bila najbolja Hajdukova utakmica sezone?

- Mislim da jest.

Kakvo je bilo slavlje u svlačionici?

- A kakvo će bit! - zaključio je Kreković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 04:35