StoryEditorOCM
Hajdukfinancijski fair-play

Hajduku zeleno svjetlo i oko milijun kuna od UEFA-e

Piše PSD.
17. svibnja 2013. - 20:42
U Hajduku mogu dodatno odahnuti, javila se UEFA i to dobrim vijestima: Hajduk je ispunio financijski fair-play! A to znači da nema kazne od 40.000 eura koja se uvjetno nadvila poput mača nad glavom, te da su deblokirana sredstva od 160.000 eura što ih je UEFA zamrznula kao Hajdukovu zaradu u nastupima na euro-sceni minule godine.

Da su ispunili uvjete, u Hajduku su dosad tek neslužbeno nagađali. Ali, nikad ne znaš, sve dok ne dođe crno na bijelo, "carta canta", papir pjeva!

I stigao je papir, propjevao: s nadnevkom 31. prosinca 2012. godine Hajduk je potrpao sve kako treba, pa je i UEFA dopustila Hajduku da iziđe na europsku scenu već ovog ljeta, naravno ako taj plasman izbori na terenu, osvoji kup ili pak bude dovoljno visoko plasiran (u Europu osim prvaka idu i dva najbolje plasirana iza prvaka, plus osvajač kupa).

Službenu UEFA, objavio je službeni Hajduk, ovim riječima:

- CFCB (Club Financial Control Body) pri UEFA utvrdio je da je Hajduk ispunio sve uvjete i da je na dan 31. ožujka ove godine platio dospjela dugovanja koja je utvrdila Istraživačka komora CFCB na dan 30. rujna prošle godine. Zatim je platio iznose koji su pismeno odgođeni između 30. rujna i 21. prosinca (na dan objave prijetnje i kazne op. a.), a koji su dospjeli prije 31. ožujka ove godine. Naposljetku i sva dugovanja do 31. prosinca koja prethodno nisu bila utvrđena kao dospjela, ali jesu dospjela na naplatu do 31. ožujka – javlja Hajduk.

A sve u skladu za UEFA zakonom i člancima 49. i 50. financijskog fair-playa (ma što god u njima pisalo).

- Mogu vam potvrditi lijepu vijest, dobivamo dodatni vjetar u leđa – bio je zadovoljan predsjednik Brbić.

Premda i dalje stoji izjava od jučer kako se "Hajduk doduše kreće nabolje, ali još uvijek diše na aparatima".

Podsjetimo, da nije bilo happy-enda Hajduka bi zakačila dodatna novčana kazna, ali i jednogodišnji izgon iz Europe, kao što je to zadesilo Malagu.

A sad počinje borba za onu tamo sezonu dogodine, za novi rok do 30. rujna ove godine ili dogodine na proljeće, 31. ožujka.

Kao što je sam Brbić priznao dan ranije, Hajduk opet kaska s isplatama i stenje pod (ne)likvidnošću; Radnoj zajednici duguje se od 31. prosinca, nogometašima doduše dva mjeseca manje, da ne požele sve prijaviti arbitraži ("Rubikon" je na tri mjeseca), međutim - to je priča za dogodine...

S. ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 16:09