StoryEditor
Hajdukveliki ispit

Hajdukov trener Jens Gustafsson pred derbi s Osijekom: Osjećamo inspiraciju, a igra protiv Tobola veliki nam je podstrek, dokaz da možemo biti dobri

24. srpnja 2021. - 18:00

Čeka nas velika utakmica protiv Osijeka, svi već govore o njoj. Nakon Tobola obaveze idu dalje i sad moramo misliti na prvenstvene bodove. Osjećamo inspiraciju, a igra protiv Tobola veliki nam je podstrek, dokaz da možemo biti dobri. Izgradili smo samopouzdanje pobjedom u četvrtak navečer – rekao je Jens Gustafsson, trener Hajduka u najavi meča protiv Osijeka.

Pressica je organiziran u subotu u 17 sati, dakle dovoljno vremena je proteklo od ozljede Stipe Biuka, u kakvom je stanju mladi napadač, pitali smo prije svega:

- Ima malu, malu ozljedu, ali ne znamo da li je pametno riskirati bilo šta. Vidjet ćemo, ne bih sa sigurnošću ništa unaprijed htio tvrditi.

Hoće li biti promjena u sastavu?

- Moguće. Vjerojatno. Jer, u nizu smo teških utakmica i snage treba rasporediti – kazivao je švedski trener.

U zagonetkama, ali ipak nas navodi na pravi trag. No, teško je dokučiti koje su to točno promjene, jasno je na primjer da na bekovima nema alternacija, ali zato u ofenzivnom dijelu ima svu silu kombinacija, pa se možemo i sami poigrati. Ajmo dalje:

Izgubili ste već dva boda protiv Lokomotive. Ružno bi bilo da se na startu pogubi već previše bodova nakon što se zna kakve su ambicije kluba i da sad ne pobijedite Osijek.

- U redu, koje je onda pitanje – pitao je trener novinare, odgovorili smo mu:

Koliki vam je imperativ već sad nad glavom nakon 2:2 s Lokomotivom?

- Naš je zadatak da se borimo do kraja i damo sve od sebe tražeći što bolji rezultat. Naravno da želimo pobjedu. Ja mogu samo reći da ne završava prvenstvo sad protiv Osijeka. Tek je počelo. I igra se duga, duga liga... Moramo nastaviti s radom bez obzira što se dogodi sutra. Potpuno je krivo i opasno razmišljanje da je sezona gotova ako se sutra izgubi! - podvukao je pomalo iznenađen pitanjem.

Koliko će biti drukčije s Osijekom nego protiv Tobola?

- Hm, drukčije... Bit će s Osijekom prije svega fizički jako teška utakmica. Tu se moramo suprotstaviti i nametnuti. Fizička spremnost je odlika Osijeka.

Koliko zapravo poznate Osijek?

- Znam da su uglavnom sačuvali momčad i da djeluju momčadski vrlo kvalitetno. Osijek više poznaju moji suradnici u stožeru i igrači tako da će mi i oni pričati i sastavit ćemo zajednički sliku o njima. Dobro ćemo se pripremiti. Moji suradnici su gledali više utakmica Osijeka u pripremi ovog susreta.

Nakon Tobola i pobjede zahvaljivali ste navijačima?

- Naravno, mnogo nam znače. Vidio sam dobro u četvrtak što navijači znače ovom klubu. Borit ćemo se za njih svaku utakmicu. I da oni vide da činimo sve za pobjedu. Oni su igrač više za nas, volim kad na utakmici mogu reći da 12. igrač radi za nas. Volio bih da dođu u što većem broju, bit će nam lakše - zaključio je Šveđanin.

item - id = 1115026
related id = 0 -> 1128296
related id = 1 -> 1128197
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 17:07