StoryEditor
Hajdukždrijeb se našalio

Hajduk za Guinnessovu knjigu rekorda: gostovanje u Biogradu Bijelima će biti 17. zaredom u Kupu

20. rujna 2021. - 21:09

Susret u Biogradu bit će Hajduku 17. put zaredom da gostuje u kup-natjecanju. 

Odnosno, da nije domaćin, jer na primjer finale Kupa 2018. godine igrao je u Vinkovcima na neutralnom terenu. Ali, kako rekosmo, nije bio domaćin.

Nije namještaljka, nema teorije zavjere, međutim ždrijeb i propozicije su se ruku pod ruku – grubo našalile.

Da se razumijemo, u prva dva kola završnice kupa Hajduk je uvijek gost. Kao i svi visoko pozicionirani mahom prvoligaši. Ide se ciljano u goste slabije rangiranim protivnicima. Šesnaestinu i osminu finala. Da budu fešte u malom mistu.

A kad od četvrtfinala na scenu stupi otvoreni ždrijeb, tada bi „kuglice” Hajduka slale u goste, ili bi Hajduk zarana ispao, pa onda iduće sezone opet ispočetka, po gostovanjima.

Tako se složio impozantan niz, Hajduk je domaćin u kupu bio još u proljeće 2016. godine. Tada su se u polufinalu još igrale dvije utakmice, Hajduk je bio domaćin prve, Dinamo druge. Tu drugu ne računamo kao gostovanje, a Hajduk se te godine nije plasirao u finale.

Mi brojimo od jeseni 2016., dakle evo pet godina...

Koliko je to dugo razdoblje možemo povući neke zgodne paralele, na primjer tada je protiv Dinama trener bio Damir Burić, u prvom mandatu. U momčadi je između ostalih bio i Nicolas Velez, sjećate ga se, Argentinac koji je stigao iz Indije.

Hajduk će gostovati i dalje, nakon Biograda – ako prođe – u osmini će opet biti gost, po slovu propozicija, a onda tek eventualno u četvrtfinalu otvoreni ždrijeb može srušiti ovu neobičnu priču i nevjerojatan niz uzastopnih kup-gostovanja „bijelih”.

item - id = 1128773
related id = 0 -> 1138567
related id = 1 -> 1138560
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2021 17:58