Hajdukodlična statistika

Hajduk je samo jednom izgubio u Zaprešiću: ni Luka Modrić nije mogao pomoći 'divu iz predgrađa'

Piše Frane Vulas
7. prosinac 2019. - 11:14

U 28 godina HNL-a u 26 susreta Hajduk je dosad samo jednom poražen u Zaprešiću. Nije Inter, nekada Inker, u svim sezonama bio prvoligaš, no, ovo je klubu već jubilarna dvadeseta prvoligaška sezona. Svejedno je u HNL-u čak 26 puta splitski klub gostovao u Zaprešiću, a tek jedan jedini put je poražen.

Ne spada Inter u sam vrh hrvatskog nogometa, i sada je posljednji. No, ne zaboravimo nisu uzalud dobili nadimak "div iz predgrađa". Osvojili su prvi kup Hrvatske 1992. godine. Kada je posljednji put Hajduk bio prvak u sezoni 2004/05 najveći konkurent bio mu je Inter za koji je pola te sezone na posudbi nastupao i Luka Modrić. Dres Intera nosili su i Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka, Zvonimir Soldo, Krunoslav Jurčić, Renato Jurčec, Dejan Lovren...

Uz sve to zaista je raritet da je Hajduk stoga tek jednom poražen u Zaprešiću. U tih 26 susreta čak 14 puta slavio je Hajduk, dok su 11 puta susreti završili neriješenim ishodom. Jedini pobjedu Inter je ostvario u travnju 2012., a gol za 1:0 pobjedu zabio je danas jedan od ključnih igrača u europskim uspjesima Dinama Mislav Oršić. Više pobjeda Inter nad Hajdukom ima na Poljudu, čak četiri. Jednom je 2003. godine slavio s čak 4:1.

Hajduk na gostovanjima kod Intera

26 utakmica

1 pobjeda Intera

11 neriješenih rezultata

14 pobjeda Hajduka

Gol razlika: 15:47

 

#HAJDUK#INTER#ZAPREšIć#GOSTOVANJE