StoryEditorOCM
HajdukRijeka ih je dobila

Hajduk danas u Sloveniji igra protiv Spartaka iz Trnave: rival ‘bijelih’ isto se ‘specijalizirao’ za Kup

Piše David Kapetanović
28. lipnja 2023. - 07:00

Nogometaši Hajduka su se jučer nakon odrađenog jutarnjeg treninga zaputili u Sloveniju gdje će odraditi središnji dio priprema. Bijeli su već odigrali prvu pripremnu utakmicu, protiv Širokog Brijega na Poljudu su odigrali 1:1 iza zatvorenih vrata.

Drugi ispit za Hajduk, prvi s priprema u Sloveniji, bit će slovački Spartak Trnava. Utakmica se igra sutra u 17.30 sati, a i Spartak je već odigrao jednu pripremnu utakmicu, i to protiv Rijeke. Rezultat je bio 3:1 za momčad iz HNL-a.

Momčad iz Trnave je završila sezonu na trećem mjestu slovačke lige, a imali su razloga za veselje posljednje dvije sezone. Naime, kao i Hajduk, aktualni su dvostruki osvajači Kupa, oba puta je u finalu padao favorizirani Slovan iz Bratislave.

Ova, 2023. godina je posebna za Spartak jer su osim osvojenog Kupa u svibnju proslavili i puno stoljeće od svog osnutka, a u čast okrugle stotke na rođendanskoj torti će im krajem srpnja u goste doći i Valencia.

Inače, krajem 60-ih i početkom 70-ih je Spartak bio uspješan klub koji je osvajao trofeje u tadašnjoj Čehoslovačkoj, a uz to su i bili zapaženo ime u završnicama europskih natjecanja.

Ovaj klub ima nešto što svi navijači Hajduka mogu samo sanjati, naime, prije nešto manje od desetljeća su obnovili, možemo reći i izgradili novi, moderni stadion kapaciteta skoro 20 tisuća ljudi.

Po pitanju vrijednosti igrača, Slovaci tu debelo zaostaju za Bijelima. Naime, cijeli Spartak vrijedi „samo“ 7.5 milijuna eura. Usporedbe radi, sam Livaja vrijedi osam. Naravno, da citiramo legendarnog Cruyffa, vreća novaca nikada nije zabila gol, ali ne možemo se oteti dojmu da bi Hajduk u svakom kontekstu trebao biti veliki favorit.

Nisu ni posebno važno ime na nogometnom tržištu, rekordni ulazni transfer im iznosi tek 300 tisuća eura, dok im je milijun eura najveći iznos koji su ikada dobili za nekog igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:01