StoryEditorOCM
HajdukVRIME JE

Durdov je vruća roba na tržištu, ‘nema kluba koji ga nije zvao‘. Doznajemo, Hajduk mu priprema profi ugovor... Kakav?

Piše Marko Bilić
21. listopada 2024. - 12:20

Ugledni britanski list The Guardian uvrstio ga je na listu Next Generation među 60 najvećih nogometnih talenata, a posebnu pažnju posvetila mu je i puno hvale o njemu napisala jedna od najvećih stranica za talente ”Football talent scout”.

Najmlađi je strijelac Hajduka u prvenstvenim utakmicama u povijesti, ostat će upamćeno i zapisano da je Gorici zabio sa 16 godina, devet mjeseci i deset dana.

Kad je imao samo 15 godina i par mjeseci Hajduk ga je u studenom prošle godine priključio pripremama prve momčadi, odmah je bilo jasno da se radi o rijetko viđenom talentu. Ma, znalo se i prije toga, oni koji prate sve utakmice i mlađih uzrasta Bijelih, a takvih nije malo, naveliko su pričali o novom čudu Hajduka.

U ovoj sezoni već je zabio tri komada, Gorici dva i Šibeniku jedan, sve jedan ljepši od drugoga. Lijeva noga, fina tehnika, prodoran, zna.

Bruno Durdov, Kaštelanin, mladić o kojemu se priča. I za kojega se već naveliko raspituju brojni klubovi. Ozbiljni klubovi.

image
Damir Krajač/Cropix

I nije čudno da se navijači raspituju u kakvom je statusu Bruno s Hajdukom, kakav ugovor ima? Jer, đava je straj, plaše se oni da mu ugovor ne istekne pa da ne ode kao, ne daj Bože, slobodan igrač. Iako bi najradije da ostane on još na Poljudu dugo, da klub na njemu i drugim talentima gradi trofejnu i europsku budućnost.

Durdov ima stipendijski ugovor zaključno s 2026. godinom.

Dakle, Hajduk se treba ”osigurati”, ponuditi mu profesionalni ugovor. Tim prije što, kako čujem, ”nema kluba koji ga nije zvao”. Bruno je vruća roba na tržištu.

image

Kakva ljevica...

Duje Klarić/Cropix

Kakav će mu ugovor Hajduk ponuditi i kada? Službenu informaciju iz kluba nisam dobio, ali je potpuno jasno da se Uprava time ozbiljno bavi, potvrđuju to i ”duboka grla”.

Ugovori perspektivnih igrača su strateško pitanje i često vrlo kompleksne situacije jer se želje i očekivanja roditelja, igrača i agenata moraju uskladiti s mogućnostima i razumnom poslovnom politikom kluba, što najčešće nije nimalo lako.

Kolike su mogućnosti Hajduka i što će klub ponuditi Durdovu ostaje vidjeti, ali je sigurno da je profesionalni ugovor u pripremi i da će vrlo brzo doći do konkretnih razgovora (i pregovora) na ovu temu.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image

Gennaro Gattuso i Bruno Durdov

Jakov Prkić/Cropix
image

Dva gola Gorici

Jakov Prkić/Cropix
image

Zabio je i Fenerbahčeu

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 12:23