StoryEditor
Hajdukveliki petak

Dan koji određuje Hajdukovu budućnost: ‘nadzornici‘ odlučuju o ostavci Brbića, a Trogirani o kampu

17. srpnja 2020. - 08:03

Prvo kamp, a onda o Brbićevoj ostavci... 

Danas je veliki dan za Hajduk, odlučuje se za bližu i daljnju budućnost „bijelih”, baš značajan petak... 

Marin Brbić, predsjednik u ostavci Hajduka bit će nazočan u Trogiru i Divuljama oko projekta klupskog kampa koji se usuglašava na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Trogira, a istodobno će se u Poljudu okupiti šestorica članova Nadzornog odbora „bijelih” na sjednici s najvažnijom točkom dnevnog reda: rasprava o ostavci Marina Brbića!

1. Hajduk dobija kamp

Priča o kampu ide svojim putem, dugo je pripremana i danas je dan da bude promovirana na licu mjesta sasvim službeno. Na sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira točka 6. dnevnog reda je ‘’prijedlog odluke o davanju suglasnosti za sklapanje sporazuma o poslovnoj suradnji s HNK Hajduk’’.

Pisali smo već kako je riječ o kapitalnom projektu Hajduka i to na lokaciji vojarne u Divuljama. U slučaju da ga trogirski gradski vijećnici izglasaju obići će lokaciju predstavnici grada Trogira i Hajduka, a obilasku lokacije prethodit će potpisivanje sporazuma koje će biti održano u Salonu grada...

2. Što s ostavkom?

A nadzornici, što će oni odlučiti u Poljudu koji sat kasnije? Jasno je da je Marin Brbić podnio ostavku kao moralni čin, jer je tako najavio lani da će uraditi ako se Hajduk plasira slabije od drugog mjesta i ne uđe u kvalifikacije Lige prvaka.

Brbić je to uradio, riječ je održao, svoje je obećanje izvršio i ostavka je na stolu. Premda bismo rekli - na užas članova Nadzornog odbora i posebice predsjednika NO Benjamina Perasovića koji se još prošlog tjedna video-linkom javno očitovao o potrebi da budu i ostanu jedinstveni i odlučni zadržati ekipu kako u struci tako i u upravi.

Perasović je svojim obraćanjem tada rekao kako ekipa u upravi i struci treba nastaviti dalje... Bilo je to u danima kad se pitalo kakva je pozicija trenera Igora Tudora usred nekoliko poraza. Trenera se sačuvalo decidirano proglašenim jedinstvom, čemu se priklonio svojim izjavama i javnim nastupima Mario Stanić, Brbićev savjetnik. Tudor je na povjerenje uzvratio – pobjedom u Maksimiru.

Što će danas nadzornici uraditi s Brbićevom ostavkom? Već smo lamentirali minulih dana i sukus ostaje u sentenci „podnijeti ostavku bio je častan čin, a odbiti je bilo bi mudro”.

Stavili bismo ruku u vatru da će se članovi Nadzornog odbora potruditi da Brbić ostane; ponavljamo poput stare ploče na gramofonu (znaju li mlađi što je to gramofon?) kako nema potrebe rušiti jedinstvo uprave i struke. Jer, upravo su to bile riječi predsjednika Perasovića.

E sad valja vidjeti kako će se i hoće li se to doista obaviti. Koliko god bi bilo mudro ostavku anulirati, povijest nas uči da takve stvari u najmanju ruku nije mudro prejudicirati. Pričekajmo do popodne kad je predviđeno obraćanje nadzornika...

Šestorica članova NO Benjamin Perasović, Denis Alajbeg, Nino Martinić, Sergije Popović, Marko Mustapić i Tin Laušić zbog ozbiljnosti situacije čekali su petak da se fizički sastanu u Splitu. To je razlog da su čekali nekoliko dana, a nisu primjerice video-linkom ili telefonskim konzultacijama presjekli cijelu situaciju („Brbić je dao ostavku? Ma ne dolazi u obzir...”).
Treba sve to u miru pretresti. Na licu mjesta. U klubu.

3. Skupština u nedjelju

Dani odluka se kotrljaju jedan za drugim, već u nedjelju ujutro je Skupština Hajduka koja je trebala biti priređena u ožujku, pa je premještena zbog korona-okolnosti tek na ljeto.

Godišnje izvješće uprave Društva (Hajduk je š. d. d.) o stanju i poslovanju u 2019., te financijski pregled poslovanja i polugodišnje nerevidirano izvješće o stanju i poslovanju za 2020. godinu glavne su teme. Korona-pauza baca posebno svjetlo na godinu/sezonu pa će i o tome biti riječi...

4. Jadranski derbi

Navečer je susret Hajduka i Rijeke, bez gledatelja, s jasnom namjerom i željom da „bijeli” Igora Tudora potvrde da su na putu oporavka nakon što su svladali Dinamo u Maksimiru i da to nije bio tek pozitivan bljesak. I momčad ima što za kazati ovog vikenda... Dobar rezultat djelovao bi umirujuće na sve skupa.

Dakle, zanimljiv vikend je pred nama, s naglaskom da će završnica sezone i stanje u Hajduku biti tema navijačke Ćakule s Nadzornim odborom i upravom Hajduka, što je predviđeno 31. srpnja. 

item - id = 1032887
related id = 0 -> 1128346
related id = 1 -> 1128309
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 06:09