StoryEditorOCM
Hajdukvjera u momčad i navijače

Dambrauskas se ne predaje: ‘U Splitu će atmosfera biti potpuno drugačija. Ako zabijemo prvi, uz Božju pomoć, svašta se može dogoditi‘

Piše Slaven Alfirević
18. kolovoza 2022. - 23:26

Valdas Dambrauskas nakon poraza od Villarreala je rekao:

- Uzvratna utakmica će biti jednostavna za pripremu. Nije bitno koliko videa pokažeš igračima, tek kad vide izbliza i okuse protivnika, postanu svjesni. S ovakvim utakmicama momčad raste. Bili smo naivni u nekim situacijama, olako su nam zabili golove. Mogli smo bolje reagirati kad smo primali glove. Naiva... Ali, igrali smo protiv odlične ekipe, osjetili smo ih i bit ćemo mi bolji u uzvratu.

Koja vam je bila ideja s Awaziemom u veznom redu?

- Awaziem je veliki dio karijere igrao na toj poziciji. Željeli smo bolje pokrivati središnjicu terena i suziti Villarrealu prostore. Mislim da je to bilo dobro. Po meni je bio dobar.

Vjerujete li da će u Splitu biti bolje?

- U Splitu će bit svakako drukčije. Atmosfera će biti potpuno drugačija. Sada su igrači vidjeli s kim imaju posla. Ako zabijemo prvi, brzo i uz Božju pomoć, svašta se može dogoditi. Ali, čeka nas Lokomotiva za vikend, a onda ćemo se okrenuti uzvratu.

Kakva je situacija s Nikolom Kalinićem?

- Ne izgleda dobro, ima veliku posjekotinu na obrazu, ali vidjet ćemo tek nakon detaljnijih pregleda, nadam se da će se brzo oporaviti. Vrlo je važan igrač za nas, a tek se vratio.

Može li Hajduk do prolaska dalje?

- Ne mogu a da ne budem optimističan s obzirom na grupu igrača koju imam. Znam koliko puni Poljud znači. Vjera navijača dat će nam dodatnu snagu i igrat će se sasvim drugačija utakmica. Villarreal je izvrsna momčad. Pogledajte napadački segment, Biuk je zabio, to mi je puno drago. Imamo rezerve u sebi. Ali, utakmica s Lokomotivom nam je vrlo bitna – poentirao je Dambrauskas. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 06:38