stdClass Object ( [id] => 1206475 [title] => Dambrauskas i Kalinić najavili Superkup: ‘U Hajduku smo kao taoci, kada igramo dobro, onda se od nas očekuje još više‘ [alias] => dambrauskas-i-kalinic-najavili-superkup-u-hajduku-smo-kao-taoci-u-hajduku-kada-igramo-dobro-onda-se-od-nas-ocekuje-jos-vise [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk i Dinamo u subotu na Maksimiru igraju susret SuperSport Superkupa, čime će i službeno započeti nova sezona hrvatskog nogometa.

Modri su domaćini jer su osvojili prvenstvo prošle sezone, dok su Bijeli izborili nastup u toj utakmici kao pobjednici Kupa, a susret je na rasporedu od 20 sati.

Tim povodom Valdas Dambrauskas i Nikola Kalinić održali su konferenciju za medije na Poljudu.

Na početku presice glasnogovornik Hajduka Božo Pavković rekao je da će se sve aktivnosti koje je Lukša Jakobušić najavio na onoj famoznoj "presici" u Austriji odgoditi za sljedeći tjedan

- Ne morate stalno klikati i refrešati stranicu, odlučili smo se fokusirati na Superkup i pričekat ćemo s ostalim stvarima sljedeći tjedan.

Zatim se krenulo s pitanjima za Dambrauskasa i Kalinića.

Dva poraza na pripremama ne mogu vas ostaviti ravnodušnima...

Dambrauskas: Najdosadniji dio godine je iza nas, sada počinje ono zanimljivo. Mislim da je dobro što se odmah na početku borimo za jedan trofej, jer Hajduk dugo nije bio u ovoj poziciji. U Austriji smo igrali protiv jakih protivnika da bismo provjerili u kakvoj je stanju ekipa i mislim da nitko u ekipi nije uzeo te rezultate preozbiljno. Čak i sada pred ovu utakmicu je teško predvidjeti kako će ekipe izgledati, jer je tek početak sezone. Kada pogledate sinoćnje utakmice 1. pretkola Lige prvaka, također smo vidjeli ekipe koje se ne poznaju i veliki broj njih je završio 0:0, s tim da neke momčadi nisu ni zapucale na gol.

Kalinić: Mislim da smo imali dobre pripreme. Nikad nije lijepo izgubiti, ali po meni rezultat nije toliko bitan. Bio je kratak odmor između kupa i početka priprema i mislim da ćemo biti pravi kad budemo trebali. Počinjemo odmah s jedinim pravim hrvatskim derbijem i mislim da ćemo biti na nivou.

Otišli su Katić, Ferro i Ljubičić. Hajduk se čini slabiji nego prošle sezone... Što kažete na to i što očekujete od Borevkovića?

Dambrauskas: Imamo četiri dobra stopera i zadovoljni smo kako se Prpić nosio u pripremnim utakmicama i on nam je dobra prinova. Svaki igrač kojeg uzmemo treba se priviknuti na situaciju u momčadi i svlačionicu, ali mislim da Borevković dolazi iz jake lige i vjerujem da smo napravili dobar posao što smo ga privukli. Odgovara mu stil kojim mi igramo i to nam daje mogućnosti da igramo s puno više postavljenom obrambenom linijom.

Utakmica s Dinamom uvijek je posebna. Što možemo očekivati?

Dambrauskas: Neće biti lako ni nama ni njima, mislim da nitko neće biti u top formi. Tek počinjemo izgledati onako kako bismo željeli, tako da je cilj rasti s vremenom, ali kada igrate za trofej, oboje ekipe žele pobijediti. Utakmica vjerojatno neće biti najljepša i detalji će odlučivati o pobjedniku. Pripremamo se za ovu utakmicu i gledamo kako ćemo se nametnuti od početka. Spremni smo za borbu.

Kakvo je stanje s kondicijom u ekipi u odnosu na period kada ste preuzeli momčad?

Dambrauskas: U svakoj ekipi u kojoj sam radio kombinirali smo kondicijske treninge s treninzima s loptom. Brojke su nam bile dobra na pripremama, pogotovo u drugom tjednu, ali zaista ne vidim potrebu za usporedbu tih brojki s onima nakon što sam tek preuzeo momčad.

Pitanje za Kalinića, vidjeli smo vas u ulozi novinara, vidite li se u tome u budućnosti?

Kalinić: Mislim da ne. Svidjelo mi se biti novinar, jer sam mogao postaviti direktna pitanja, bez okolišanja, koja volim, ali ne vidim se u tom poslu.

Kako vi ocjenjujete pripreme?

Kalinić: Odlično. Mislim da smo dobri, ali i da možemo još napredovati.

Kako vidite Dinamo?

Kalinić: Dinamo je uvijek jak. Sve znamo o njima, oni sve znaju o nama. Mi trebamo gledati sebe i kad smo mi pravi, nema straha, bez obzira na protivnika.

Što bi moglo odlučiti utakmicu?

Kalinić: Mislim da zajedništvom možemo riješiti utakmicu. Ako budemo grizli, nagradit će nas se s trofejom.

Što nam vi možete obećati ove sezone?

Kalinić: U nogometu se nikad ne može ništa obećati, ali borit ćemo se za sve trofeje koji su nam dostupni. Hajduk se uvijek mora boriti za trofeje, bez obzira na situaciju.

Kako ocjenjujete prijelazni rok?

Kalinić: Ne mogu ja to ocijeniti. To je pitanje za sportskog direktora.

Dambrauskas: Ovo je pitanje za sportskog direktora i predsjednika. Dobro je što nismo mijenjali veliki dio ekipe, jer možemo nastaviti tamo gdje smo stali prošle sezone.

Što očekujete od nove sezone?

Dambrauskas: Očekujem da napravimo korak naprijed. Mrvicu smo kao taoci u Hajduku, jer kada igrate dobro, onda se od vas očekuje još više. Ali moramo znati da je svaki korak naprijed izuzetno težak. Bili smo drugi prošle sezone, tako da postoji samo jedna stvar koja može biti bolja od toga. Kup smo osvojili, tu ne možemo napredovati...

Kalinić: Kao što je trener rekao, ove sezone se očekuje da budemo na poziciji višoj od drugog mjesta i nadam se da ćemo tu i biti na kraju sezone.

Kakav nogomet će igrati Hajduk sljedeće sezone?

Dambrauskas: Nogomet koji će nam dati najviše šansi za pobjeđivanje. Ja želim igrati atraktivan napadački nogomet, ali to nije tako jednostavno. Igrat ćemo onako da bismo osvojili tri boda u svakoj utakmici.

Mislite li da Hajduk ma veće šanse protiv Dinama u kontroliranoj utakmici ili u run 'n' gun utakmici?

Dambrauskas: Mislim da neće biti run 'n' gun utakmica, ali svašta se može dogoditi. No, bez obzira na protivnika, uvijek idemo na pobjedu. Kada pogledamo sve utakmice prošle sezone, ne vidim nijedan segment u kojem su oni bili bolji. Želimo dominirati, pritiskati i biti na razini s našim protivnikom, ali na utakmici svašta može utjecati na razvoj događaja. To je nogomet. Ali idemo u Zagreb s namjerom da odigramo dobru utakmicu i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ne vrhunsku, jer još nismo na toj razini, ali dobru.

Imate li dovoljno samopouzdanja i mislite li da ste bolji od Dinama?

Kalinić: Imamo samopouzdanja i mislimo da smo bolji. Imamo iskusnu ekipu s odličnim igračima i mislim da ćemo to pokazati u subotu.

Koliko će Dinamo biti drugačiji s Drmićem?

Dambrauskas: Mislim da je to pitanje za trenera Dinama. Ne znam kako će oni uopće igrati, tako da ne mogu ni to znati.

Mislite li da Hajduk ima bolji ofenzivni potencijal od Dinama?

Dambrauskas: Potencijal je na papiru, važno je ono što se dogodi u stvarnosti. Ono što znam jest to da smo svaku utakmicu s njima parirali u svakom segmentu i imamo više pobjeda u međusobnim ogledima.

Poruka navijačima za utakmicu i cijelu sezonu?

Kalinić: Mislim da imamo najbolje navijače u Hrvatskoj i da će tako biti i kroz ovu sezonu. Mi ćemo im pokušati vratiti na terenu onim što oni žele.

Mikrofon je zatim ponovno u svoje ruke uzeo novinar Novog lista, Toni Bilić.

Pitanje za Kalinića, jeste li spremni za povratak u reprezentaciju?

Kalinić: Provokativna pitanja ćemo ostaviti za sljedeći put.

Rekli ste da volite izravna pitanja...

Kalinić: Jesam i svaka čast na pitanju, ali o tome ćemo drugi put.

Po mojoj procjeni Hajduku nedostaje još pet igrača: vratar, dva stopera, veznjak i krilni napadač...

Dambrauskas: Što da ja sada odgovorim na to? Organizirat ćemo druženje sa sportskim direktorom, pa možete njega o tome više pitati - odgovorio je Dambrauskas kroz smijeh. 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => presica na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => presica na poljudu 0 7027 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-07-07 07:58:52 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => A.J. [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-07-07 13:15:17 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2022-07-07 12:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 510 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/07\/07\/22667126.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_22667126_1920.jpg":"1920x1080","k_22667126_1280.jpg":"1280x1280","k_22667126_1024.jpg":"1024x1024","k_22667126_640.jpg":"640x640","k_22667126_480.jpg":"480x480","k_22667126_340.jpg":"340x340","k_22667126_220.jpg":"220x220","o_22667126_1280.jpg":"1280x853","o_22667126_1024.jpg":"1024x682","o_22667126_640.jpg":"640x426","o_22667126_480.jpg":"480x320","o_22667126_340.jpg":"340x226","o_22667126_220.jpg":"220x146","h_22667126_1280.jpg":"1280x854","h_22667126_1024.jpg":"1024x683","h_22667126_640.jpg":"640x427","h_22667126_480.jpg":"480x320","h_22667126_340.jpg":"340x227","h_22667126_220.jpg":"220x147","pp_22667126_1280.jpg":"1280x1628","pp_22667126_1024.jpg":"1024x1303","pp_22667126_640.jpg":"640x814","pp_22667126_480.jpg":"480x611","pp_22667126_340.jpg":"340x432","pp_22667126_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7292418 Threads: 3 Questions: 1519414505 Slow queries: 4618727 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110349607 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/dambrauskas-i-kalinic-najavili-superkup-u-hajduku-smo-kao-taoci-u-hajduku-kada-igramo-dobro-onda-se-od-nas-ocekuje-jos-vise-1206475 [printLink] => /sport/hajduk/dambrauskas-i-kalinic-najavili-superkup-u-hajduku-smo-kao-taoci-u-hajduku-kada-igramo-dobro-onda-se-od-nas-ocekuje-jos-vise-1206475?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 611656 [name] => Valdas Dambrauskas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-30 23:47:52 [main_article_id] => 0 [alias] => valdas-dambrauskas [link] => /tag/valdas-dambrauskas ) [1] => stdClass Object ( [id] => 329693 [name] => nikola kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikola-kalinic [link] => /tag/nikola-kalinic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [3] => stdClass Object ( [id] => 682849 [name] => supersport superkup [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-30 13:21:16 [main_article_id] => 0 [alias] => supersport-superkup [link] => /tag/supersport-superkup ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => presica na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Dambrauskas i Kalinić najavili Superkup: ‘U Hajduku smo kao taoci, kada igramo dobro, onda se od nas očekuje još više‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/07/22667126.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Dugandžić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/07/22667126.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk i Dinamo u subotu na Maksimiru igraju susret SuperSport Superkupa, čime će i službeno započeti nova sezona hrvatskog nogometa.

Modri su domaćini jer su osvojili prvenstvo prošle sezone, dok su Bijeli izborili nastup u toj utakmici kao pobjednici Kupa, a susret je na rasporedu od 20 sati.

Tim povodom Valdas Dambrauskas i Nikola Kalinić održali su konferenciju za medije na Poljudu.

Na početku presice glasnogovornik Hajduka Božo Pavković rekao je da će se sve aktivnosti koje je Lukša Jakobušić najavio na onoj famoznoj "presici" u Austriji odgoditi za sljedeći tjedan

- Ne morate stalno klikati i refrešati stranicu, odlučili smo se fokusirati na Superkup i pričekat ćemo s ostalim stvarima sljedeći tjedan.

Zatim se krenulo s pitanjima za Dambrauskasa i Kalinića.

Dva poraza na pripremama ne mogu vas ostaviti ravnodušnima...

Dambrauskas: Najdosadniji dio godine je iza nas, sada počinje ono zanimljivo. Mislim da je dobro što se odmah na početku borimo za jedan trofej, jer Hajduk dugo nije bio u ovoj poziciji. U Austriji smo igrali protiv jakih protivnika da bismo provjerili u kakvoj je stanju ekipa i mislim da nitko u ekipi nije uzeo te rezultate preozbiljno. Čak i sada pred ovu utakmicu je teško predvidjeti kako će ekipe izgledati, jer je tek početak sezone. Kada pogledate sinoćnje utakmice 1. pretkola Lige prvaka, također smo vidjeli ekipe koje se ne poznaju i veliki broj njih je završio 0:0, s tim da neke momčadi nisu ni zapucale na gol.

Kalinić: Mislim da smo imali dobre pripreme. Nikad nije lijepo izgubiti, ali po meni rezultat nije toliko bitan. Bio je kratak odmor između kupa i početka priprema i mislim da ćemo biti pravi kad budemo trebali. Počinjemo odmah s jedinim pravim hrvatskim derbijem i mislim da ćemo biti na nivou.

Otišli su Katić, Ferro i Ljubičić. Hajduk se čini slabiji nego prošle sezone... Što kažete na to i što očekujete od Borevkovića?

Dambrauskas: Imamo četiri dobra stopera i zadovoljni smo kako se Prpić nosio u pripremnim utakmicama i on nam je dobra prinova. Svaki igrač kojeg uzmemo treba se priviknuti na situaciju u momčadi i svlačionicu, ali mislim da Borevković dolazi iz jake lige i vjerujem da smo napravili dobar posao što smo ga privukli. Odgovara mu stil kojim mi igramo i to nam daje mogućnosti da igramo s puno više postavljenom obrambenom linijom.

Utakmica s Dinamom uvijek je posebna. Što možemo očekivati?

Dambrauskas: Neće biti lako ni nama ni njima, mislim da nitko neće biti u top formi. Tek počinjemo izgledati onako kako bismo željeli, tako da je cilj rasti s vremenom, ali kada igrate za trofej, oboje ekipe žele pobijediti. Utakmica vjerojatno neće biti najljepša i detalji će odlučivati o pobjedniku. Pripremamo se za ovu utakmicu i gledamo kako ćemo se nametnuti od početka. Spremni smo za borbu.

Kakvo je stanje s kondicijom u ekipi u odnosu na period kada ste preuzeli momčad?

Dambrauskas: U svakoj ekipi u kojoj sam radio kombinirali smo kondicijske treninge s treninzima s loptom. Brojke su nam bile dobra na pripremama, pogotovo u drugom tjednu, ali zaista ne vidim potrebu za usporedbu tih brojki s onima nakon što sam tek preuzeo momčad.

Pitanje za Kalinića, vidjeli smo vas u ulozi novinara, vidite li se u tome u budućnosti?

Kalinić: Mislim da ne. Svidjelo mi se biti novinar, jer sam mogao postaviti direktna pitanja, bez okolišanja, koja volim, ali ne vidim se u tom poslu.

Kako vi ocjenjujete pripreme?

Kalinić: Odlično. Mislim da smo dobri, ali i da možemo još napredovati.

Kako vidite Dinamo?

Kalinić: Dinamo je uvijek jak. Sve znamo o njima, oni sve znaju o nama. Mi trebamo gledati sebe i kad smo mi pravi, nema straha, bez obzira na protivnika.

Što bi moglo odlučiti utakmicu?

Kalinić: Mislim da zajedništvom možemo riješiti utakmicu. Ako budemo grizli, nagradit će nas se s trofejom.

Što nam vi možete obećati ove sezone?

Kalinić: U nogometu se nikad ne može ništa obećati, ali borit ćemo se za sve trofeje koji su nam dostupni. Hajduk se uvijek mora boriti za trofeje, bez obzira na situaciju.

Kako ocjenjujete prijelazni rok?

Kalinić: Ne mogu ja to ocijeniti. To je pitanje za sportskog direktora.

Dambrauskas: Ovo je pitanje za sportskog direktora i predsjednika. Dobro je što nismo mijenjali veliki dio ekipe, jer možemo nastaviti tamo gdje smo stali prošle sezone.

Što očekujete od nove sezone?

Dambrauskas: Očekujem da napravimo korak naprijed. Mrvicu smo kao taoci u Hajduku, jer kada igrate dobro, onda se od vas očekuje još više. Ali moramo znati da je svaki korak naprijed izuzetno težak. Bili smo drugi prošle sezone, tako da postoji samo jedna stvar koja može biti bolja od toga. Kup smo osvojili, tu ne možemo napredovati...

Kalinić: Kao što je trener rekao, ove sezone se očekuje da budemo na poziciji višoj od drugog mjesta i nadam se da ćemo tu i biti na kraju sezone.

Kakav nogomet će igrati Hajduk sljedeće sezone?

Dambrauskas: Nogomet koji će nam dati najviše šansi za pobjeđivanje. Ja želim igrati atraktivan napadački nogomet, ali to nije tako jednostavno. Igrat ćemo onako da bismo osvojili tri boda u svakoj utakmici.

Mislite li da Hajduk ma veće šanse protiv Dinama u kontroliranoj utakmici ili u run 'n' gun utakmici?

Dambrauskas: Mislim da neće biti run 'n' gun utakmica, ali svašta se može dogoditi. No, bez obzira na protivnika, uvijek idemo na pobjedu. Kada pogledamo sve utakmice prošle sezone, ne vidim nijedan segment u kojem su oni bili bolji. Želimo dominirati, pritiskati i biti na razini s našim protivnikom, ali na utakmici svašta može utjecati na razvoj događaja. To je nogomet. Ali idemo u Zagreb s namjerom da odigramo dobru utakmicu i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ne vrhunsku, jer još nismo na toj razini, ali dobru.

Imate li dovoljno samopouzdanja i mislite li da ste bolji od Dinama?

Kalinić: Imamo samopouzdanja i mislimo da smo bolji. Imamo iskusnu ekipu s odličnim igračima i mislim da ćemo to pokazati u subotu.

Koliko će Dinamo biti drugačiji s Drmićem?

Dambrauskas: Mislim da je to pitanje za trenera Dinama. Ne znam kako će oni uopće igrati, tako da ne mogu ni to znati.

Mislite li da Hajduk ima bolji ofenzivni potencijal od Dinama?

Dambrauskas: Potencijal je na papiru, važno je ono što se dogodi u stvarnosti. Ono što znam jest to da smo svaku utakmicu s njima parirali u svakom segmentu i imamo više pobjeda u međusobnim ogledima.

Poruka navijačima za utakmicu i cijelu sezonu?

Kalinić: Mislim da imamo najbolje navijače u Hrvatskoj i da će tako biti i kroz ovu sezonu. Mi ćemo im pokušati vratiti na terenu onim što oni žele.

Mikrofon je zatim ponovno u svoje ruke uzeo novinar Novog lista, Toni Bilić.

Pitanje za Kalinića, jeste li spremni za povratak u reprezentaciju?

Kalinić: Provokativna pitanja ćemo ostaviti za sljedeći put.

Rekli ste da volite izravna pitanja...

Kalinić: Jesam i svaka čast na pitanju, ali o tome ćemo drugi put.

Po mojoj procjeni Hajduku nedostaje još pet igrača: vratar, dva stopera, veznjak i krilni napadač...

Dambrauskas: Što da ja sada odgovorim na to? Organizirat ćemo druženje sa sportskim direktorom, pa možete njega o tome više pitati - odgovorio je Dambrauskas kroz smijeh. 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Dugandžić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/dambrauskas-i-kalinic-najavili-superkup-u-hajduku-smo-kao-taoci-u-hajduku-kada-igramo-dobro-onda-se-od-nas-ocekuje-jos-vise-1206475 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d59883ea4f6641da3c8d8b6b6b17ea193fa9209f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Dambrauskas+i+Kalini%C4%87+najavili+Superkup%3A+%E2%80%98U+Hajduku+smo+kao+taoci%2C+kada+igramo+dobro%2C+onda+se+od+nas+o%C4%8Dekuje+jo%C5%A1+vi%C5%A1e%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fdambrauskas-i-kalinic-najavili-superkup-u-hajduku-smo-kao-taoci-u-hajduku-kada-igramo-dobro-onda-se-od-nas-ocekuje-jos-vise-1206475 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fdambrauskas-i-kalinic-najavili-superkup-u-hajduku-smo-kao-taoci-u-hajduku-kada-igramo-dobro-onda-se-od-nas-ocekuje-jos-vise-1206475 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => presica na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hajdukpresica na poljudu

Dambrauskas i Kalinić najavili Superkup: ‘U Hajduku smo kao taoci, kada igramo dobro, onda se od nas očekuje još više‘

Piše A.J.
7. srpnja 2022. - 14:34

Hajduk i Dinamo u subotu na Maksimiru igraju susret SuperSport Superkupa, čime će i službeno započeti nova sezona hrvatskog nogometa.

Modri su domaćini jer su osvojili prvenstvo prošle sezone, dok su Bijeli izborili nastup u toj utakmici kao pobjednici Kupa, a susret je na rasporedu od 20 sati.

Tim povodom Valdas Dambrauskas i Nikola Kalinić održali su konferenciju za medije na Poljudu.

Na početku presice glasnogovornik Hajduka Božo Pavković rekao je da će se sve aktivnosti koje je Lukša Jakobušić najavio na onoj famoznoj "presici" u Austriji odgoditi za sljedeći tjedan

- Ne morate stalno klikati i refrešati stranicu, odlučili smo se fokusirati na Superkup i pričekat ćemo s ostalim stvarima sljedeći tjedan.

Zatim se krenulo s pitanjima za Dambrauskasa i Kalinića.

Dva por...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 18:55