StoryEditor
Hajdukna tebi je red

Čuvar Hajdučke mriže dite je Varoša: kad god se razlista ruža golmana i otpadnu skoro sve latice spreman je uskočit

31. kolovoza 2019. - 17:01
hajduk_gorica68-180819 (1)

Tko je Marin Ljubić, treći vratar Hajduka i uzdanica "bijelih" za derbi s Dinamom?

Marin nije nepoznat mladić, u Hajduku je cili život, dite iz Varoša, ako je netko baš Splićanin, hajdukovac od kolina, onda je to mali Ljubić. A više nije niti mali, jer 18. listopada proslavit će 22. rođendan. Počeo je u Dalmatinca, u Spinutu, da bi se brzo preselio preko puta ulice, u Poljud i Hajduk.

Kad god se razlista Hajdukova ruža golmana i otpadnu skoro sve latice – Marin je uvijek spreman uskočit. Zadatak odradit na visni. Pozvao ga je u pomoć lani Željko Kopić, cijenio ga je Zoran Vulić, volio ga je Siniša Oreščanin jer dobro igra nogom i služi (mu) kao treći branič, simpatizira ga i Damir Burić zbog sličnih kvaliteta...

Josip Posavec doduše počinje trenirati normalno i to je dobra vijest, ali je preduga pauza zbog problema s vratom ostavila traga, pa Veli Joža ne bi trebao ni danas konkurirati za sastav.

Dapače, to je ustvrdio i trener Damir Burić na pressici kako nema još Posavca za derbi, ali ima još trojicu vratara. I nije se želio izrijekom opredijeliti tko će na branku, jer tu su osim Ljubića još i Tomislav Duka kojega je bolio desni lakat, te iskusni Goran Blažević, kojeg volimo zvati nadimkom Šiljo. U Blaževića je najveća vreća iskustva.

Međutim, ako ćemo topat tko će na branku, osluškujući kuloare, onda nema sumnje da je to Marin Ljubić.

Red je opet na Marinu, bio je vrlo dobar i prošlog vikenda u Osijeku, pa nema razloga da ga Burić mijenja.

Iza Ljubića je već vatreno krštenje lani u Sofiji protiv Slavije, Hajduk je tu europsku rundu prošao, a Ljubić pobrao komplimente i stekao vjeru hajdučkog puka.

Visok je 187 centimetara, težak 79 kilograma. Prošle sezone dok se Posavec ustalio na golu prve momčadi, Ljubić je postao poznat po obranama na drugoligaškoj pozornici, proglašen je za najboljeg vratara Druge lige!

Pred njim je i produžetak ugovora s Hajdukom, jer uvijek treba imat i sjajnog drugog/trećeg vratara, a ozljede Posavca i Duke to najbolje potvrđuju.

- Za ovo se živi, cijeli se život trenira za prilike velikih utakmica – rekao je Marin još lani kad mu se Sofija ukazala.

Nema tu treme, jer ima iskustvo mnogobrojnih utakmica, a sad da nije branio baš u derbiju, ne smeta, jer uvijek postoji prvi put. I jednom Ivanu Pudaru se tako "otvorio" meč s Hamburgerom, a Zoranu Varvodiću dvoboj s Torinom. Na sličan način i Marin Ljubić nastavlja niz.

Pletikosa mu dao rukavice, a Subašić mu inspiracija

Inspiracija mu dolazi iz vratarskog svijeta, pamti kako mu je jednom, kao dječaku još, golmanske rukavice darovao Stipe Pletikosa i rekamo mu "mali, bit ćeš jednog dana vratar Hajduka". Vidio je Plete to nešto...

Lani, fascinacija mu je bio Danijel Subašić, putokaz karijere Subine obrane na Mundijalu u Rusiji.

Dite s Varoša na derbiju kontra Dinama. Utakmica inspiracija. Egzodus vratara prošlog ljeta (Letica, Stipica, Grbić), pa serija ozljeda (Posavec, Duka), nisu naškodile "bijelima", jer - imaju svoga Ljubića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 06:29