Sport Hajduk

korak do vinkovaca

Neka Hajduk danas prođe, izvedba je u drugom planu

korak do vinkovaca

Ili jesmo, ili nismo, možda je pretjerano reći, ali tako je nekako usmjerena cijela sezona otkako se Hajduk u prvenstvu spustio na minus 12; doduše, sad se temperatura ponešto podigla na minus šest, međutim kup je bio i ostao velika šansa i tako se gleda na današnji polufinale. U finale treba ući!

Prošlo se Oriolik, Šibenik i Osijek, pa sad je na redu i Lokomotiva, da se otpravi u ranžirni kolodvor.

Kup koji je poseban. Jer, Hajduk bi mogao/trebao osvojiti a da je baš sve utakmice odigrao u gostima! Finale je u Vinkovcima.
Kako eliminirati Lokomotivu? Goran Tomić je objavio s kime prijeti, Lirim Kastrati se predstavio kao nova buduća zvijezda i opasnost, neki novi Eros Grezda. Jak im je u obrani i bivši splitovac Ante Majstorović, u napadu Dejan Radonjić i Ivan Krstanović.

U Hajduku su se pak jučer nadali da će na put moći i kapetan Zoran Nižić, a glavna vijest bi bila da se Marko Futacs oporavio i krenuo. Bio je blizu. Makar da pojavom prestraši "lokose". Zadnji put je nastupio kad se ozlijedio baš u Zagrebu, ali u Maksimiru, protiv Dinama, još u kolovozu...

No, ništa od toga. Makon sinoćnjeg treninga na put nisu krenuli. Igraju samo najspremniji. Ni Stipica ne može, pričuva je Grbić.
Kopić ima dvojbe o kojima nije želio eksplicitno govoriti, uvijek svoju pressicu uopći, pa ajde sad ti dešifriraj. Zato smo mi tu.

1. Letica – na meti je mnogih menadžera, nakon objave da ga želi Real, možda i drugi klubovi uskoče, a loža kod Lokomotive uvijek je krcata skauta, Lokomotiva njedri mnogo mladih, a i Hajduk. Oko na Leticu, posebno. A s druge strane je Šemper, to je dvoboj na daljinu. Kad je ono Šemper branio protiv Juventusa, za Dinamo. Tad je počeo njegov pad, a bio je ekstratalent. Letica je u tom trenutku bio miljama daleko od velike scene. Sad su uloge promijenjene, Šemper u Lokomotivi, a Letica na korak do Real Madrida. Ili ugovora s Realom, kako hoćete. Letica je sada, "million dollar boy", zapravo momak od preko nekoliko milijuna... Real gleda, Marca prati što će izvijestiti iz Zagreba;

2. Fomitschow na lijevom beku – ne znamo kako vama, ali po nama je Steliano Filip razočarao protiv Istre, odnosno nije očarao, pa bi bilo logike da Kopić na lijevog beka stavi odjednom pouzdanijeg ruskog Nijemca. Bitno je Lokomotivi oduzeti prostor, da ne kontrira, pa bi Rus bio idealan za taktičko nadmudrivanje.

3. Kovačević neka pričeka – igra se ozbiljna, gotovo trofejna utamica i nije vrijeme da se mladi kale. Bitno je popuniti sredinu, pa će Kovačević i Šego malo pričekati, a i Kopić zacijelo svojih 4 – 3 – 3 malo modificirati i popuniti sredinu terena. Od prve minute bi mogao upasti Toma Bašić, zaslužio je, a nije ni Kožulj daleko, on ili Barry. Možda su na Hamzu treneri nekako slabiji... Ipak ga je West Ham spominjao.

Ključ za "bijele" jest oduzeti prostor Majeru, Ivanušecu, Kastratiju. Zapodjenuti rovovsku bitku s neizvjesnom šahovskom završnicom. Ozbiljan nogomet je ružan nogomet. A na kraju se samo računa tko će se dokopati finala. Gori lampa nasrid Vinkovaca.

Teren u Kranjčevićevoj, kažu, izdržat će. Ako ne padne nova kiša... Tek onda će biti rovova...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk