Sport Hajduk

Beusan sve pojasnio

Ljudi moji i to je moguće: sudac Jović 'pomilovao' Saida, Dinamo oštećen kod Rudeša

Beusan sve pojasnio

Sudački ekspert Mateo Beusan u televizijskoj analizi pojasnio je neke sporne detalje iz prošlog kola T-com HNL-a. Prvo je analizirao tri situacije sa utakmice u Poljudu. Za pad Savvasa u 9. minuti procjenio je da je više riječ o borbi za poziciju nego stvarnom faulu nad Grkom u redovima 'bijelih' Savvasu.

U 63. minuti sudac Fran Jović progledao je kroz prste napadaču Hajduka Ahmedu Saidu. Ganski napadač imao je svoje razdoblje “žute minute”, prvo je dobio žuti karton, a onda dvije minute kasnije na centru neoprezno startao na suparničkog igrača kada je već lopta otišla na drugu stranu. Mogao je dobiti drugi žuti karton za takvu neopreznost što bi bilo i isključenje.

Kod zgoditka u sudačkoj nadoknadi sve je zapravo jasno, sudac Jović pustio je prednost Saidu, iako je jasno da je branič Osijeka Borna Barišić igrao rukom. Jedino je sudac Jović pogriješio što nije odmah pokazao na centar, nego dopustio nepotrebnu gužvu oko sebe jer domaćini nisu razumijeli njegovu gestikulaciju.

Nije ništa pogriješio, pustio je prednost i da nije iskorištena imao je vremena za pokazati na bijelu točku. Što da je poništio zgoditak i dosudio penal, pa ga vratara obrani ? Zapravo bi kaznio napadača. Morao je samo jasnije pokazati – istakao je Beusan.

No najveći konkurent iz Maksimira bi se mogao žaliti, ostali su bez planirana dva boda u Kranjčevićevoj protiv Rudeša, a “ruku pomoći” domaćinu pružio je pomoćni sudac Marko Stolnik koji je dva puta pokazao nepostojeće zaleđe Danielu Olmu, a posebno je intrigantno ono u 81. minuti kod rezultata 1:1, kada je Španjolac zatresao mrežu Rudeša.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk