Sport Hajduk

bego o kopački

Legenda Hajduka o legendi Torcide: S njim je otiša dio nezaboravne atmosfere koju ne možeš objasnit nego samo doživit

bego o kopački

Zvonko Bego (77), lijevo krilo Hajduka s početka šezdesetih i reprezentativac, legenda među veteranima “bijelih”, dobro pamti šjor Antu ili samo – Kopačku. Ispriča nam je:

- Partija je Kopačka, sve nas je manje, cila moja generacija pomalo odlazi, šta igrača, šta navijača ili funkcionera, a s Antom je otiša i dio one nezaboravne, neponovljive atmosfere sa Staroga placa koju današnjoj mladeži nije lako ispričat. Tribalo je to doživit, osjetit. Bit na treningu, pa onda navečer gledat kako se igra na karte...

- Ante se uvik vrtija oko nas, pamtim ga ka velikog hajdukovca jer je stalno bija s nama. Osnova je Društvo prijatelja Hajduka u Splitu, bio stalno sa čuvenim Kantom, Nedom Petranićem, klupskim referentom, organizirali bi naše zabave, Bile noći... Bija bi tu i s Titom Kiriginom, ka član naše familije. Bija je direktor Bačvara, prijatelj s Davorom Ferićem, direktorom Drvodjelca, to su bile te tadašnje splitske firme koje bi nam pomagale koliko se moglo. Otvorija je posli kafić Kopačka i ja san tamo zna otić, da pričamo o Hajduku. On, Ante Dorić, Ante Valenta, užgali su baklje za rođendan Torcide na centru Poljuda.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk