Sport Hajduk

nevjerojatna porazna statistika

Od dolaska Keka na kormilo Rijeke Hajduk je promijenio devet trenera i tri predsjednika, Slovenac je pet puta slavio na Poljudu!

nevjerojatna porazna statistika

Matjaž Kek je ispisao novu rekordnu stranicu u HNL-u, sa 1650 uzastopnih dana na kormilu Rijeke, a otprije je prepoznat kao crna mačka splitskih "bijelih".

S Kekovim dolaskom na Kantridu/Rujevicu nastavio se niz što ga je započeo njegov prethodnik Elvis Scoria koji je kao trener Rijeke jednom pobijedio sa 1:0 Hajduk, a jednom remizirao 1:1. Kek se nadovezao i ostvaruje rijetko viđen niz nepobjedivosti koji još uvijek traje.

Nakon te Scorijine dvije, još 17 utakmica u HNL-u zaredom Hajduk nije uspio pobijediti Rijeku. Kek se postavio poput nepremostive prepreke, kao da je kineski, a ne Kekov zid.

Vrč ide na vodu dok se ne razbije, pa se tako sad Hajduk nada opet i iznova da bi nevjerojatnu seriju Riječana trebao zaustaviti u nedjelju. Puno puta se dosad nadao, međutim serija i dalje traje.

Sad je to ukupnih 19 utakmica (Kekovih je 17), od čega je Hajduk upisao tek sedam (protiv Keka šest) bodova. Odnosno, sedam od 57 mogućih osvojio je Hajduk, a kad je Kek bio trener šest od 51 mogućeg boda.

Što li se sve promijenilo u Poljudu otkako je Kek postao trener Rijeke? Dok je Kek zidao trofejnu Rijeku koje će se na koncu okititi i šampionskim naslovom, u Hajduka su se mijenjali mnogi likovi.

Kek je došao za kormilo Rijeke u ožujku 2013. godine. Predsjednik Hajduka bio je Marin Brbić, sportski direktor je bio Sergije Krešić, a na djelu plan da se u Hajduku napravi nogometna škola po uzoru na Athletic Bilbao. Trener je bio Mišo Krstičević. Za Rijeku su igrali primjerice Neretljak i Škarabot, a za Hajduk Oremuš i Giga Vuković.

Kek je tom pobjedom udario prve temelje svojoj dugovječnosti, ali i poraznom nizu Hajduka u sudarima s Rijekom. Dok je Kek zavladao Rijekom sve do titule i novog susreta koji ga čeka u nedjelju, u Poljudu se četiri i pol godine odvila prava parada
likova i promenada promjena:

- 9 trenera – Mišo Krstičević, Igor Tudor, Hari Vukas, Stanko Poklepović, Goran Vučević, Damir Burić, Marijan Pušnik, Igor Lozo i Joan Carrillo, s time da se Poklepović nije sastao kontra Keka, prekratko je bio na klupi Hajduka, a Lozo je bio za jednokratnu upotrebu između Pušnika i Carrilla.

- 4 sportska direktora – Sergije Krešić, Jens Andersson, Goran Vučević i Mario Branco, Krešić je bio sportski direktor u prvom meču Keka, ubrzo je došao Andersson ali nije trajao duže od šest mjeseci, a ni Vučević ni Branco nisu osjetili slast pobjede protiv Rijeke.

- 3 predsjednika – Marin Brbić je bio relativno dugovječan na čelu i trpio je neuspjehe od Keka, onda ga je naslijedila Osječanka Marijana Bošnjak, ne možemo je zaobići, a njen sugrađanin Ivan Kos evo ni nakon svojih 16 mjeseci za kormilom
Hajduka ne zna za pobjedu protiv Rijeke/Keka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk