Sport Hajduk

ponuda je na stolu

Pa sad ti budi pametan: ode li Kalinić u Everton, Hajduk će dobro zaraditi

ponuda je na stolu

Everton želi Nikolu Kalinića i poslao je ponudu Fiorentini na 25 milijuna eura! Everton bi htio da mu Nikola Kalinić predvodi napad protiv Hajduka! Po propisima UEFA jedan novi igrač smije se registrirati 24 sata prije prve utakmice.  

Je li moguće da se povijest ponavlja, da Kalinić u play-off rundi protiv Hajduka zaigra na kontra strani, kao što je prije tri godine igrao za Dnjipro što je naposljetku dovelo do eliminacije Hajduka.

Kalinić je, kako to Talijani kažu, “uomo-mercato” još od zime, čovjek od transfera. Nije htio u Kinu, a sad je bio (i još je) u kombinacijama s Milanom. Ali, predugo se čeka, Milan ima neke druge prioritete nakon što je kupio cijelu novu momčad, nema toliko novca sad i odmah. Pričekao bi, do kraja kolovoza, a Kalinić im nije jedina opcija i to je riskantno.

Milan želi ili Aubameyanga (Borussia Dortmund) ili Belottija (Torino) i Kalinić je nekako treća opcija, premda se znaju gabariti eventualnog prelaska iz Fiorentine u Milan, Kalinić bi imao ugovor na četiri godine i tri milijuna eura godišnje, a oko odštete bi se još razgovaralo s Fiorentinom na bazi 25 do 30 milijuna eura.

No, vrijeme prolazi i čeka se da prođe “ferragosto”, i dok vrijeme curi i nervoza raste u priču uskače - Everton!?

Koeman nema pravu zamjenu za Lukakua

Hajdukov protivnik bi baš da se sudbina poigra, on bi vratio na Otok Kalinića (koji je ranije već igrao za Blackburn Rovers) i nudi Fiorentini 25 milijuna eura odštete.

Everton je nezadovoljan svojim napadom nakon prodaje Lukakua, o tome smo već pisali kako trener Ronald Koeman mora mijenjati cijelu koncepciju jer mu nedostaje centralni napadač (baš kako se Hajduku dogodilo da je ostao bez Futacsa).
I sad Everton želi – Nikolu Kalinića.

Ponuda je na stolu Fiorentine, zastupnici nogometaša ne daju precizne odgovor, poznato je da ga zastupaju Fali Ramadani i još jedan bivši centarfor Hajduka Tomislav Erceg, i nema još odluke.

Milana muče jamstva

Kalinić se, rekosmo, izjasnio da bi u Milan, ali koliko čekati “crveno-crne” koji nemilice troše, ali imaju stanovitih probleme s bankovnim jamstvima, pa su i Bonucci i Biglia, kao nove akvizicije morali čekati dvadesetak dana da dobiju registraciju...

Hajduk je u posebnoj poziciji, cijelo ljeto se nadao da će se i Nikola Kalinić i Ivan Perišić preprodati iz Italije dalje, pa bi tako i “bijeli” dobili postotke; Perišić ostaje u Interu, ali evo sad prilike da barem Kalinić ode u Englesku!

Hajduk ne zna što bi izabrao ili izbjegao. Ako Kalinić ode u Everton, ne valja s natjecateljskog aspekta, s druge strane od tog transfera bi Hajduk inkasirao postotak, cca milijun eura. Pa sad ti budi pametan. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk