Sport Hajduk

Navijačka pobjeda

Plenković: Zakon o sportu je na snazi i buduća HDZ-ova Vlada će osigurati njegovu provedbu. Hajduk ne smije trpjeti!

Navijačka pobjeda

U ekskluzivnom intervjuu s Andrejom Plenkovićem kojeg možete pročitati u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije od srijede kandidat za premijera iz redova HDZ-a dotakao se i teme koja već godinama muči brojne hrvatske zaljubljenike u nogomet.

Plenković je, naime, na pitanje o spornom Zakonu o sportu kojeg HNS odbija provoditi dao prilično jasan i nedvosmislen odgovor:

- HDZ je u svom programu odredio hrvatski sport kao rastuću gospodarsku granu, važnu za odgoj i zdravlje mladih ljudi, a koja je izuzetno pridonijela prepoznatljivosti Hrvatske na globalnoj razini. Sport nas uči kompetitivnosti, timskom duhu i fer ponašanju. Zakon o sportu je na snazi i buduća HDZ-ova Vlada će osigurati njegovu provedbu. Uredit ćemo financijsku odgovornost sportskih klubova i saveza te njihovo poslovanje učiniti transparentnijim. Sport treba generirati pozitivnu atmosferu i ne smije biti povod za poticanje razlika "sjevera i juga Hrvatske'' ili za nezadovoljstvo bilo kojeg kluba, osobito ne Hajduka, našeg sportskog ponosa s velikom tradicijom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk