Sport Hajduk

Nema oprosta za incidentne: S Poljuda potjeran Oliver Tole

Oliver Tole, mladi napadač koji je trenirao s drugom momčadi, u četvrtak je udaljen s treninga zbog udaranja suigrača Ivana Rake. S obzirom da je, odlazeći s igrališta, verbalno napao trenera Mijača, Tole je potjeran iz Hajduka, te mora tražiti drugi klub, a pojedinosti oko odštete bit će naknadno određene.

- Igralo se na dva gola, a Ivan Rako je navodno Tolu zahvatio laktom u duelu. Prošla je minuta, dvije, a onda ga je Tole udario žestoko, iz voleja, i to Raku koji ima 60 kila, bilo je stvarno ružno. Ja sam Tolu udaljio s treninga, a onda je on počeo vrijeđati, vičući kako igraju oni koji plaćaju, valjda je to u modi kod onih koji ne igraju - rekao nam je Mijač.

Mijač ističe kako mladome nogometašu, koji je u Split došao iz Širokoga Brijega, to nije bio prvi incident.
- Već je imao izgreda, zbog kojih su mu često roditelji morali dolaziti na razgovor. Ja sam to tolerirao, jer znam kako je osjetljivo kada igrač dođe u novu sredinu, ali sada je stvarno prevršio mjeru, zbog čega je zajednička odluka ljudi u klubu da ga se izbaci.

Da su kojim slučajem čelnici odlučili kako će Tole ostati do krajaj sezone, ja bih ga prihvatio, ali ovo je bila zajednička odluka. On nije igrao, jer ispred njega su četiri špica koja su to zaslužila, a on svojim radom nije. Zato je bio lud, u njemu je kuhao bijes, nije se mogao pomiriti s neigranjem - osvrnuo se Mijač na nestašnoga momka.

I Dražen Mužinić, skaut Hajdukove omladinske škole, kaže kako se već prešlo preko nekih Tolinih ispada.
- Oprostili smo mu slične stvari, ali uvijek je ponavljao incidente. Ako smo prema nekome imali tolerancije, onda je to bilo prema njemu. Međutim, ako se sada, s 19 godina, neće naučiti pameti, kada će?! Žao mi je zato što momak ima potencijala, ali problem mu je glava, sve se može uvježbati, ali glava najteže - ističe Mužinić.

Vilson Džoni, koordinator za rad s mlađim uzrastima i v. d. šefa omladinske škole, potvrdio je kako je mladi Hercegovac potjeran iz Hajduka zbog opetovanog incidenta. O visini odštete koju će morati platiti klub u koji Tole ode, odlučit će Uprava.

TONI BILIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last