Sport Hajduk

RIJEKA - HAJDUK 4:1

Bijeli nakon isključenja potopljeni na Kantridi

RIJEKA - HAJDUK 4:1

Rijeka - Hajduk 4:1 (1:1)

Rijeka. Stadion Kantrida. Gledatelja oko 10.000. Sudac Marijo Strahonja (Zagreb) – 7.
Crveni karton, izravno isključenje: Mario Maloča (Hajduk) zbog prekršaja nad protivničkim igračem u izglednoj prilici za postizanje pogotka u 53. minuti.
Žuti kartoni: An. Sharbini (Rijeka), te Stipica i Bašić (Hajduk).
Strijelci: 1:0 Krstanović (13, 11m), 1:1 Pašalić (28), 2:1 Krstanović (53, 11m), 3:1 An. Sharbini (68), 4:1 An. Sharbini (87)
Najbolji igrač: Ivan Krstanović (Rijeka)

Rijeka (4 – 3 – 3): Vargić (6) – Tomečak (6), Knežević (5,5) (od 46. M. Mitrović 6), Lešković (7), Leovac (6,5) – Brezovec (7), Močinić (7), Moises (6,5) – Mujanović (7)(od 75. Kvržić -), Krstanović (8), An. Sharbini (8) (od 90. Pokrivač -).

Hajduk (3 – 1 – 4 – 2): Stipica (5) – Milović (5), Maloča (5), Milić (5) – Anđelković (5) (od 74. Sušić -) – Bašić (5) (od 46. Mikanović 5), Pašalić (6), Andrijašević (5), Kouassi (5) – Maglica (5,5), Abduholikov (5) (od 57. Jozinović 5). (SA)

Tijek susreta:

0 - Jadranski derbi kao fešta Riječana, ponosno su objavili kako je sat prije početka utakmice prodana i posljednja ulaznica! A to je značilo da je ispunjen stadion do vrha, dakle 9500 i ulaznica, toliko ih je pušteno u prodaju. Sve puno, osim tampon zone.

0 - Susret jadranskih rivala velikog iščekivanja prolazio je nedjeljom uz informacije o – iznenađenju na Korzu! Naime, sedamdesetak pripadnika Torcide, navijača Hajduka okupilo se zarana, već oko sedam sati pokraj riječke Ure i prošetali su se centrom Rijeke što se smatra kao svojevrsni podvig u – navijačkom svijetu, na sam dan utakmice, velikog derbija.

0 - Nogometaši Hajduka su jutro mirno proveli pred hotelom Agava, te u šetnji uz opatijski Lungomare, Opatija je već prepuna gostiju, kafići s glazbom uživo i slastice...

0 - Filip Bradarić ne može nastupiti, po dolasku u Opatiju, u hotel Agava šćepala ga je fibra, oborila u postelju u subotu navečer. Odmah je postalo jasno da mora preskočiti jadranski derbi, umjesto njega u najavljenu postaju je uskočio Mislav Anđelković, a Hajduk imao jednog igrača manja u zapisniku budući da ih je na put u Rijeku/Opatiju stiglo točno 18, a Bradarić je morao na tribine.

1 - Počela je utakmica!

1 - Močinić je u utakmicu ušao zavezane glave, da ne bi bilo zabune, uspomena još od nekidan, iz Pule...

2 – Rijeka je odmah pogodila gredu, uradio je to Moises, zaboravljen na desnoj strani obrane Hajduka. Dakle, bio je prekid, centaršut s desne strane Rijekina napada, nabacio je Brezovec sve tamo na suprotnu stranu gdje se Moises izvukao, pucao nogom iznad Stipice u gredu! Vruće je počelo...

3 - Anđelković s 25 m puca pored vrata.

4 – Brezovec oštar na Kouassiju, Strahonja misli da je rano za žuti karton...

7 - Udarac s 18 metara obranio Dante.

9 - Brezovec puca slobodan udarac, točno u živi zid Hajduka.

11 – Kouassi je slijeva proigrao natrčalog Maglicu koji glavom sa šest metara puca iznad grede, bilo je opasno.

1:0 Krstanović (13, 11m)
12/13 – duga lopta Leškovića iz dubine uhvatila je na spavanju Hajdukovu obranu, odnosno probio (im) se Krstanović sam prema Stipici koji je onda u izlasku prema Krstanoviću pogriješio, slabo je procijenio let lopte, zahvatio je Stipica Krstanovića, oborio ga. Najstroža kazna! Nema dvojbe. Strahonja je Stipici pokazao žuti karton, Riječani su tražili crveni, izgledna prilika za gol... Bilo je to na granici, sučeva procjena... Krstanović je s bijele točke poslao loptu u desni vratarev kut, nakon što je Stipica odabrao lijevu stranu – 1:0.


15 - Lešković glavom preko gola.

17 - Rijeka je treba priznati bolja u dosadašnjem dijelu utakmice.

20 - Žuti karton Bašiću.

23 - Krstanovićev udarac iz okreta uspio je blokirati Milović.

1:1 Pašalić (28)
28 – Otvorena bitka, Hajduk je patio pod riječkom agresijom, ali mu je urodila plodom brza preformacija: Abduholikov je iz obrane poveo kontru pa produžio za Maglicu na centru koji je okomito prodirao i uočio na lijevo Pašalića koji je umakao Riječanima i nudio mu se, otvarao, trkom je "pitao" balun... Maglica ga je uposlio u pravi čas, a Pašalić nastavio nalet s loptom i nadomak Vargića iskosa slijeva šutirao je precizno u mrežu – 1:1! Mat u tri poteza.


34 - Kouassi je stigao nadomak Rijekina gola, u mrtvi kut, do korner crte, odigrao je povratnu u Vargićev kazneni prostor, ali u prazno, nikome...

39 – Hajduk je preuzeo inicijativu, Rijeka se umorila. Pokušao je Pašalić s distance, blizu, ali pokraj gola.

41 - Brezovec iskosa s 30 metara snažno i opasno i neprecizno.

45 - Igra se još jedna minuta.

45+1 - Strahonja nije Rijeci dozvolio izvesti korner, kraj prvog poluvremena.

46 - Nastavljena je utakmica. Mikanović umjesto Bašića, Mitrović umjesto Kneževića.

48 - Ubačaj Brezovca, pa udarac s 20, lopta je pogodila u prsa Milića koji je ostao ležati. Ubrzo se vratio u igru.

52 - Crveni karton za Maloču nakon rušenja Krstanovića, novi penal za Rijeku!

2:1 Krstanović (53, 11m)
53 – Rijeka se osvježila u poluvremenu, pritisnula, evo ubrzo i drugog penala, opet je Krstanović umao, a Maloča ga u pokušaju klizećeg starta "počistio". E sad je to i penal i isključenje, izgledna prilika za postizanje pogotka, Maloča je dobio crveni karton, traku je predao Miloviću, a s bijele točke Krstanović je pod drugi put prevario Stipicu – 2:1.


55 - Jozinović umjesto Time.

60 – Hajdukova obrana s igračem manje se povija pred naletima nabujale Rijeke, umjesto Abduholikova ulazak Jozinovića trebao bi je učvrstiti, barem donekle. Velika pritisak i šanse Mitrovića, Anasa Sharbinija, šutevi su zujali oko Stipice, koji je nešto i obranio... Teški trenuci za splitske "crveno-plave".

61 - Redaju se prigode domaćina.

66 – Izvirio je Hajduk iz konopaca ringa, izborio korner. Andrijašević. Samo korner...

3:1 An. Sharbini (68)
68 – I onda opet Rijeka, poplava Rijeke. Novi pogodak! Sad iz igre. Centrirao je Mujanović, a Anas Sharbini u srcu kaznenog prostora, nečuvan, trzajem glave poslao je loptu van Stipičina domašaja.

76 - Spašava Stipica Hajduk.

80 - Krstanović pored vrata iz velike daljine.

82 - Pucaju domaći preko vrata.

85 - Gužva u petercu Rijeke, koju Hajduk nije iskoristio.

4:1 An. Sharbini (87)
87 – Nije to bio kraj Hajdukovim mukama, iz dubine lagana asistencija za Anasa koji se rastrčao po cijelom terenu, nije se držao svoje pozicije, migoljio je brojčano slabijim Splićanima. Asistent je Kvržić, zlatna rezerva Riječana, još jedan osječki adut na Kantridi. Anas je istrčao pred Stipicu i hladnokrvno ga matirao – 4:1. Težak poraz Hajduka. Kraj, evo i vatrometa, kako ga je Kek najavio...


89 - Pokrivač u igri umjesto dvostrukog strijelca Sharbinija.

90 - Uskprkos visokom porazu, na Kantridi se čuje pjesma navijača Hajduka. Igrat će se još dvije minute.


KRAJ


Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 56FirstPrevious[1]2345678910Last