StoryEditor
Hajdukskrenuo pozornost na sebe

Bivši pomoćnik trenera u Hajduku tvrdi da će biti najbolji igrač u Hrvatskoj: 'Vjerujem da možemo biti prvaci, a u Dinamo nisam htio...'

Piše Frane Vulas
18. rujna 2019. - 19:30

Dalekometnim pogotkom kojim je Hajduku donio bod u Jadranskom derbiju Tonio Teklić (20) skrenuo je pažnju na sebe, pa i medijsku. Zabio je prvijenac za seniore, ali još čeka na prvi start.

- Nadam se da će se u što skorijoj budućnosti i to dogoditi – poželio je Hajdukov junak s Rujevice.

Rekao je tvoj nogometni mentor Franko Bogdan da si jedina prava, klasična "desetka" u klubu, usporedio te i s Deanom Računicom?

- Lijepo je to ćuti, ali treba se pokazati na terenu. Nadam se da ću to što prije dokazati – kazao je Teklić.

Tko su ti uzori?

- Messi, Neymar i Vlašić. Znam se s Vlašićem od prije, još kada smo trenirali kod Franka. Trenirali smo zajedno i u Hajduku pod trenerom Carrillom.

Baš ti je Carrillo dao prvu priliku u seniorima. Pod njim si debitirao u kupu kod Oriolika, sutra će biti točno dvije godine od toga. Ali u prvenstvu si potom ispao Pedro kada si u domaćem 2:3 porazu od Rudeša nakon kojeg je Carrillo smijenjen ušao kod 2:0?

- Ne sjećam se rado toga. Nakon ovog gola u Rijeci zaboravio sam sve što je bilo prije, želim gledati samo prema budućnosti. Prave stvari tek dolaze.

Jesi li ipak ranije očekivao pravu priliku u seniorima?

- Trenirao sam najbolje što mogu, treneri su tu da odlučuju. Očekivao sam prije priliku. Hvala svima koji su mi je pružili, posebno treneru Vuliću. Sada kada sam zabio možda mi je i draže ovako. Bog ima plan za sve, tako i za mene. Ne bojim se za budućnost.

Jesu li tada razmišljao i o posudbi?

- Bila je to opcija, ali Hajduk je odlučio da će me zadržati, rekli su da računaju na mene. Mislim da sam im zasad vratio na dobar način.

Bio si u mlađim danima i želja Dinama, odigrao si za "modre" i par prijateljskih turnira?

- Kada smo s Adriaticom izborili plasman u Prvu ligu (nap.a. kadetsku), Marijan Vlak je kontaktirao Bogdana i htio da dođem u Dinamo. Bio sam na dva-tri turnira, ali nije nas ništa posebno vuklo gore. Roditelji i ja smo odlučili ostati. Mislim da sam izabrao pravi put – rekao je Teklić koji je iz Adriatica tada stigao u Hajduk u paketu s Nejašmićem, Šegom...

I u drugoj momčadi Hajduka bilo je oscilacija, a kulminacija je bila gol s centra BSK-u prošle sezone? Znao si i tamo grijati klupu?

- Trenirao sam s prvom momčadi i kada sam došao oni su se već uigrali, imali su svoj stil igre. Trebalo mi je vremena da se uklopim. Zadnjih pet susreta odigrao sam kako mogu i to me podiglo, vratio sam se opet u prvu momčad.

Kako si se onda osjećao kada si u lipnju dok su suigrači produžili za pripreme u Sloveniju, ti skrenuo za Zadar i završio na operaciji slijepog crijeva?

- Katastrofa. Prošlo mi je kroz glavu: "Pa gdje baš sada kada mi je krenulo, kada sam u prijateljskom susretu Solinu zabio dva gola?". Večer prije me malo boljelo, ali normalno sam došao na autobus. No, kada sam zaspao odjednom me presjekla bol u snu. Treneri su mi tu puno pomogli u povratku, Oreščanin dok je još tu bio, Burić kada je došao zajedno s kondicijskim trenerima.

Prošao si već dosta trenera na Poljudu, kakav je Burić?

- Njegov stil nogometa mi najviše paše. Kad bih dobijao prilike vjerujem da bih se mogao dokazati.

U čemu je onda bio "problem" kod bivših trenera, što su ti zamjerali odnosno što bi trebao napraviti da budeš kompletniji igrač?

- Kod mene je jedino problem zaigranost, na terenu i izvan njega. Nekad ne bih znao granicu, imao bih potez viška u opasnoj zoni. Kroz treninge i savjete suigrača to bolje shvaćam. Uozbiljio sam se dosta u glavi. Shvatio sam da tako ne ide, da je i to razlog što ne dobivam priliku. Borio sam se sam sa sobom i sa svim ljudima koji su mi htjeli pomoći.

Još zimus na pripremama je tadašnji pomoćnik Goran Rosanda kazao da ćeš biti najbolji igrač u Hrvatskoj, ali onda kada ti to odlučiš u glavi?

- Mislim da to vrijeme dolazi. Vjerujem u sebe, ne vidim razloga zašto se to ne bi dogodilo.

Je li ovo konačno tvoja sezona?

- Nadam se da jest.

Koliko može ovaj Hajduk?

- Može daleko. Vjerujem da smo u ovih osam utakmica to i dokazali. Mislim da možemo i nastaviti ovako i doći do prvog mjesta. To nam je svima san.

Rekao si da si osjetio da imate Rijeku u šaci. Je li trebalo u završnici jače krenuti na sva tri boda, dojam je bio da ste se zadovoljili bodom?    

- Mislim da smo trebali nastaviti još jače, stali smo. Da je bilo još deset minuta mislim da bismo pobijedili.

Inter je u nedjelju gost na Poljudu?

- Idemo po pobjedu.

'Draži mi je gol Rijeci, ali onaj BSK-u je ljepši

Koji ti je ljepši gol, ovaj Rijeci ili onaj za Hajduk II proljetos gotovo s centra protiv BSK-a?

- Draži mi je ovaj Rijeci, ali ljepši je onaj protiv BSK-a.

Osim Hajduka za koga navijaš?

- Barcelonu.

Onda si ovo ljeto iščekivao povratak Neymara?

- Nadao sam se, ali na kraju ništa od toga.

S kime si najčešće zajedno od suigrača?

- Stalno smo cimeri Ljubić i ja. Prije Dinama smo puno pričali, rekao sam mu da će biti najbolji. Tako je i bilo.

#HAJDUK#TONIO TEKLIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 02:25