StoryEditorOCM
Domaći nogometkontakt uspostavljen

Uzbuna u Rijeci: Jakirović blizu mjesta izbornika BiH. Preuzme li reprezentaciju, napravit će veliki presedan

Piše SPORT SD
4. srpnja 2023. - 12:02

Bosna i Hercegovina nastavlja potragu za novim izbornikom, a donedavno su tamošnji mediji najviše zazivali ime Sergeja Jakirovića, trenera Rijeke.

Jakirović je u razgovoru za Nova BH prije tjedan dana rekao ukoliko bi bio pozvan da bi bio jako zainteresiran te da je za njega ta pozicija "vrhunac trenerskog posla".

Sada Radio Sarajevo, pozivajući se na izvore bliske Nogometnom savezu BiH, ali i Jakiroviću, tvrdi kako je kontakt između Saveza i trenera Rijeke uspostavljen te da je Jakirović najbliži toj poziciji.

Trener Rijeke ima i nezapamćenu podršku unutar Saveza, naime, za izbornika ga žele predstavnici sva tri naroda u Izvršnom odboru, što je presedan, jer je svim prijašnjim izbornicima nedostajala podrška barem jednog od tri seta predstavnika Saveza, tvrdi Radio Sarajevo.

No, veliki problem predstavlja i njegov ugovor s Rijekom, te bi u slučaju njegovog odlaska s Rujevice BiH morala isplatiti odštetu.

Jakirović je u Rijeku stigao u studenom prošle godine gdje je napravio odličan posao i uveo klub u Europu, a prije toga je bio trener Zrinjskog gdje je također bilježio odlične rezultate.

Podsjetimo, nakon poraza BiH od Luksemburga s 0:2, smijenjen je Faruk Hadžibegić, a kao jedan od njegovih nasljednika se spominjao i Slaven Bilić, ali je on sam to brzo demantirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 07:20