StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Trener Varaždina nada se dobrom rezultatu kontra Hajduka: ‘Osjeti se i u zraku da dolazi veliki protivnik‘

Piše Mario Djak/SN
26. kolovoza 2023. - 08:07

Subota nam donosi susret 6. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Hajduka, trenutno vodeće momčadi u prvenstvu. Ove dvije ekipe su uz Osijek jedine neporažene momčadi u prvenstvu. Hajduk je s maksimalnim učinkom na prvom mjestu prvenstvene tablice, dok momčad Varaždina drži četvrto mjesto s jednom pobjedom i tri neriješena rezultata - pišu Sportske novosti.

Zbog odgođenog susreta protiv Dinama, Varaždinci su imali “slobodan” vikend, a to vrijeme su iskoristili za dvije prijateljske utakmice. Svoja promišljanja pred utakmicu sa Splićanima iznio je trener Varaždinaca Mario Kovačević.

- Radili smo dobro, imali smo par jačih treninga i dvije prijateljske utakmice, te u dobrom raspoloženju i itekako spremni čekamo utakmicu protiv Hajduka. Dobro smo ušli u prvenstvo, iz utakmice u utakmicu smo igrali sve bolje i bolje, pa mi je žao što tu utakmicu protiv Dinama nismo odigrali - rekao je Kovačević.

Pohvalio je današnje protivnike, momčad koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva primila tek jedan pogodak...

- Prošle godine smo s njima odigrali jako dobre tri utakmice, koje su, nažalost, otišle na njihovu stranu. U zadnjoj utakmici koju smo igrali u Splitu bili su bolja ekipa, te sam odmah rekao kako je to puno ozbiljnija i bolja momčad nego što je bila, a sad su se na ljeto još i pojačali. Nažalost po njih, ispali su iz Europe. Po meni su imali kvalitetu da izbore grupnu fazu Konferencijske lige, međutim, nisu uspjeli, tako da su sad sve njihove misli usmjerene na prvenstvo - objasnio je trener Varaždinaca.

Kovačević je napomenuo kako grad Varaždin zbog Špancirfesta ovih dana živi 24 sata dnevno, a nada se da će se ta pozitivna atmosfera prenijeti i na stadion.

- Igrači jedva čekaju utakmicu, a osjeti se i u zraku da dolazi veliki protivnik. Vjerujem da će se atmosfera sa Špancirfesta prenijeti i na naš stadion, da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će doći puno naših navijača. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - izjavio je Kovačević.

image
Damir Krajač/Cropix

Marko Livaja dominira HNL-om, u četiri prvenstvene utakmice zabio je četiri pogotka i upisao jednu asistenciju.

- I prošle smo godine okusili kakav je igrač Marko Livaja, tako da se pripremamo posebno i za njega. Teško ga je paziti, ali mislim da smo puno naučili iz prijašnjih utakmica. Bit ćemo pametniji, bolji i čvršći u situacijama kad ima loptu, ali isto tako pokušat ćemo i da lopta čim manje bude kod njega. Svjesni smo njegove kvalitete, on je taj koji pravi razliku, ali moram naglasiti da Hajduk nije samo Marko Livaja, tu su i ostali kvalitetni igrači - rekao je Kovačević.

Brodić spreman

Fran Brodić na varaždinskoj je strani drugi najbolji strijelac prvenstva s pet pogodaka u četiri utakmice. U zadnje vrijeme spominje se i izlazni transfer, međutim, Brodić je spreman za Hajduk.

- Fran jedva čeka utakmicu u subotu i to me jedino zanima. Svaki kvalitetan igrač skreće pažnju na sebe. Drago mi je za svakog našeg igrača za kojeg se raspituju Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek, ali ja bih najviše volio da oni ostanu jer se stvorila jedna jako dobra ekipa - izjavio je Kovačević i poručio kako sportski direktor radi jako dobar posao što se tiče transfera.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i Marko Vukčević, crnogorski nogometaš koji je od ovog ljeta novi nogometaš Varaždina. Za Varaždin je upisao prve minute u pobjedi protiv Rudeša, u utakmici u kojoj je i asistirao za pogodak.

- Prva utakmica je uvijek bitna za igrača i dala mi još veće samopouzdanje da nastavim u tom ritmu. Praznik nogometa je kad dolazi jedan tako veliki klub, ali prije svega mi gledamo sebe. Imamo jednu vrlo kvalitetnu, mladu i talentiranu ekipu. Očekujemo dobru i kvalitetnu utakmica, te se nadam našoj pobjedi - poručio je Vukčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:11