StoryEditor
Domaći nogometin memoriam

Preminula legenda makaraskog Zmaja: Nikša Andrijašević, veliki igrač i gentleman u kopačkama

Piše PSD.
5. kolovoza 2020. - 12:01
Nikša andrijašević legendarni nogometaš makarskog Zmaja

Legendarni igrač makarskog Zmaja Nikša Andrijašević preminuo je u 82. godini života. Nikša je za prvu momčad Zmaja počeo igrati sa samo 17 godina (1955.), a karijeru je okončao 1970. godine.

Bio je neponovljivo lijevo krilo kluba, a također je predstavljao veliku opasnost protivničkim vratarima. Andrijašević je često tresao protivničke mreže, tako je u sezoni 1963/64. sa 14 postignutih pogodaka bio najbolji strijelac kluba. Pored Zmaja, igrao je jednu sezonu (1959/60.) za Proleter iz Zrenjenina, ali ni nastupi u Drugoj ligi nisu ga mogli odvojiti od rodne Makarske. Povodom devedesete godišnjice kluba (2011.) u izboru novinara i navijača našao je svoje mjesto u idealnoj momčadi kluba u gradu podno Biokova.

Bio je veliki igrač i gentleman u kopačkama, a u privatnom životu duša od čovika kazao je njegov suigrač i prijatelj Anđelko Raffanelli. Nikša će od sada tamo gore u nebeskim visinama sa Šimom Rančićem, Matom Braicom, Tihom Puharićem, Ivom Granićem, Goranom Srzićem i brojnim drugim suigračima nastaviti navijati za svoj voljeni Zmaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 00:29