Domaći nogometVatreni strijelci

Nikola Kalinić: Svjesni smo da sezona još nije gotova

Piše Frane Vulas
6. lipanj 2017. - 21:15
trening-repka2-060617

Sv. Martin na Muri "glumi" Island, za nedjeljni kvalifikacijski ogled u Reykjaviku reprezentacija Hrvatske se priprema u Međimurju. "Kockasti" izbornika Ante Čačića danas su odradili novi trening, a danas bi se suigračima trebali priključiti europski klupski prvaci Luka Modrić i Mateo Kovačić. U mix zoni sa sedmom silom družili su se napadači, Fiorentinin Nikola Kalinić i Ivan Santini iz Caena.

- Na izborniku je da odluči o sastavu. Tko god dobije priliku na Islandu siguran sam da neće podbaciti i da ćemo osvojiti nova tri boda. Svjesni smo da sezona još nije gotova, Island je za sve nas zadnja utakmice naporne sezone. Maksimalno smo koncentrirani. Bilo bi odlično kada bi tešku sezonu zaključili na najbolji mogući način – rekao je Kalinić.

Do sada je Kalinić za Hrvatsku zabio 14 puta i nikad kada je postigao gol reprezentacija nije izgubila.

- Ha-ha, prepuštam vama da to kažete izborniku. Drago mi je zbog toga, naravno. Nadam se da će tako biti i ubuduće – poželio je Kalinić.

Island je četvrtfinalist Eura.

- Čeka nas čvrst i težak suparnik, ali sve će ovisiti o nama. Mi smo kvalitetnija momčad i ako mi budemo pravi neće biti problema. Danas nikog nije lako dobiti, ali ako mi odigramo pravu utakmicu onda se ne trebamo ni trenutka zamarati njima – uvjeren je Kalinić.

Ponovno se spominje mogućnost da Kalinić iz Fiorentine preseli u neki veći klub. Spominje se interes Napolija. Milana...

- Interesi Milana i Napolija gode. Vjerujem da ću dobiti jednom tu priliku, ali sada stvarno razmišljam samo o utakmici s Islandom, za ostalo će biti vremena tijekom ljeta – rekao je Kalinić. 

Nakon što je debitirao u "američkoj reprezentaciji", u ogledu protiv Meksika, Santini je prvi put u kadru reprezentacije i za kvalifikacijski susret.

- Momci su mi puno pomogli, pogotovo moj Zadranin Subašić. Meni je čast biti u ovakvom društvu, odlično smo popunjeni u napadu. Ne smijemo zaboraviti ni odsutnog Kramarića. Izbornik će imati slatke brige, vjerujem da će za Island izabrati pravi napadački tandem koji će opravdati njegovo povjerenje – rekao je Santini, strijelac 15 ligaških golova za Caen.

#VATRENI#NIKOLA KALINIć#IVAN SANTINI