StoryEditor
Domaći nogometoko sokolovo

Goran Tenžera analizirao suđenje na utakmici u Šibeniku: Prije prvog gola nije dosuđen prekršaj na Grezdi na centru

Piše Slaven Alfirević
15. svibnja 2022. - 23:26

Goran Tenžera analizirao je suđenje na utakmici u Šibeniku za SD.

- Očekivalo se da suđenje na utakmici Šibenika i Dinama bude pod posebnom prismotrom zbog činjenice da je sudac Mario Zebec prečesto delegiran na utakmicama Dinama. Međutim, sam tijek utakmice i premoć Dinama mu je poprilično olakšala posao, tako da nije bilo osobito spornih situacija. Ipak, bilo je i određenih propusta.

Nije dosuđen prekršaj na Grezdi na centru kada se obrambeni igrač Dinama u skoku naslonio s obje ruke na njega i oborio ga. U nastavku akcije, koja je duže potrajala, postignut je baš vodeći pogodak Dinama. - kaže Tenžera.

- U nadoknadi vremena prvog dijela utakmice igrač Šibenika Attys je napravio start otvorenim džonom na potkoljenicu igrača Dinama, a u produžetku kontakta još ga je i ugazio džonom što je bilo ako ne za izravni crveni karton, a onda svakako za žuti karton, a što bi bila druga opomena, odnosno isključenje igrača Šibenika. U drugom poluvremenu, posebno nakon povećanja vodstva Dinama, sve je bilo praktički odlučeno. Jedino što je došlo do povećanja tenzija kada je Grezda nasrnuo na Ristovskog, a sudac pokazao samo žuti karton i čekao da se sve smiri.

Sve u svemu, neće se vući nikakvi "repovi" oko suđenja ove utakmice - zaključio je Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 04:12