StoryEditorOCM
Domaći nogometodlazi iz njemačke

Dani Olmo na pragu transfera života, ali na žalost Dinamo će dobiti tek mrvice

Piše Sport SD
11. svibnja 2023. - 22:13

Dani Olmo je u siječnju 2020. godine kao jedan od najbolji igrača Dinama napustio Maksimir i u transferu vrijednom 29 milijuna eura otišao u RB Leipzig. Od onda se etablirao kao jedan od najboljih igrača njemačkog sastava i privukao brojne europske velikane.

Za RB Leipzig je odigrao 120 utakmica i zabio 21 gol, te upisao 27 asistencija, a posebno je oduševio u polufinalu njemačkog nogometnog kupa kada je protiv Freiburga zabio i tri puta asistirao u nešto više od pola sata.

Ugovor s Leipzigom mu istječe u ljeto 2024. godine, a Nijemci rade na njegovom produljenju. Ipak, i da produlji ugovor, teško je vjerovati da će i iduće sezone nastupati za Leipzig. Španjolski Sport ponovno donosi priču o njegovom transferu i ističe kako bi španjolskog nogometnog reprezentativca rado vidjeli dva najveća kluba u njegovoj zemlji.

Sport piše kako je opet pojačan interes brojnih klubova za Olma koji bi ulaskom u zadnju godinu ugovora postao i puno pristupačniji cijenom. Isti izvor piše kako ga u svojim redovima žele Barcelona iz koje je otišao u Dinamo još kao tinejdžer, te Real Madrid koji ga prati već duže vrijeme.

Vjeruje se kako bi, zbog ulaska u zadnju godinu ugovora, Olmo mogao biti dostupan za 30 do 40 milijuna eura što i nije neka dobra vijest za zagrebački Dinamo. Naime, Modri su u ugovor s Nijemcima ugradili klauzulu prema kojoj im pripada i 20 posto od profita koji će dobiti Leipzig jednom kada ga proda. Ode li Olmo za 30 milijuna, Dinamo će dobiti tek 20 posto od milijun eura, što je, u današnjim uvjetima mizernih 200.000 eura. Ako pak Nijemci isposluju 40 milijuna, u Dinamovu blagajnu ulazi dva milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:58